24 Haziran 2013 Pazartesi

24 Haziran 2013 - Astrolozi






Bugün Ay, Oğlak burcunda ilerlemeye devam ediyor. Realist, objektif ve sistemli hareket etme, olgunlaşma ve kalıcı çözümler yaratma isteği bizi etki altına alıyor. Günün erken saatlerinde Ay ile Uranüs arasında olumsuz bir açı söz konusu. Uranüs bize ani bir, hoş olmayan sürpriz hazırlıyor olabilir. Artı olarak bize tüm girişimlerimizde inisiyatif alma desteği de kazandırabilir ama sabırsız hissedebiliriz. Kabalık ve bencillikten uzak durmak gerek, otorite figürleri ile çatışmaktan kaçınalım, ani olaylar gelişebilir. Öğleden sonraki saatlerde gerçekleşecek Ay ile Merkür zıtlığı ile sabit çözümler bulma konusunda endişe duyabilir, bu şekilde kendimizi ifade etme problemleri yaşayabiliriz, hele ki Merkür'ün hareketi oldukça yavaşlamışken. Hemen arkasından oluşacak Ay ve Venüs karşıtlığı, özel ve sosyal ilişkileri gerecektir, kendimizi ifade edemediğimizden ilişkilerimizde dengeler bozulacak gibi. Yengeç burcunun doğasındaki öncü ruhu, biraz frenlemek akşam saatlerinde hepimiz için faydalı görünüyor. Sağduyu ve serinkanlılığı elden bırakmamak en iyisi.

Güneş, Satürn ve Neptün arasındaki su üçgeni netleşmeye başladı, 1 - 2 güne kadar daha etkili olacaktır. Hisler iyice derinleşecek ve insanlarla daha rahat empati kurabileceğiz, sezgisel yönler çıkışta. Duygularımız akışkan.

Bu hafta biraz hareketli, bu hayatlarımıza mutlaka etki yapacaktır. Jüpiter, Yengeç burcuna giriyor, taa Temmuz 2014'e kadar. Bizim hızlı, elçi Merkür 26 Haziran'da geri harekete başlıyor, ki yavaşlamaya çoktan başladı, taa 20 Temmuz'a kadar. Venüs, yine bu hafta, Aslan burcuna giriyor, bir gösteriş, bir şaşaa, taa 21 Temmuz'a kadar. Evlere şenlik bir hafta.

Jüpiter sayesinde, ki çok seviyor bu konumu, duygular şelale, bir anaçlık, bir sarıp sarmalama ohh.. ama bir o kadar da endişe.. ben yine de bu konumun herkese şans getireceğini düşünüyorum. Merkür deseniz, bir güzel, elektrikli ev ve iletişim aletlerinin canına okuyabilir, rötarlar, iptaller.. önlem almak lazım.. Venüs ise bize tanınma ve güçlü olma isteği, sosyal ve ikili ilişkiler vasıtasıyla olaylara damga vurma eğilimi verecek, bir neşeli, bir sosyal olacağız ki, anlatamam. Pahalı alışverişlerden de uzak durmanızı ayrıca öneririm.

Ülkemiz haritasında ise, transit Jüpiter ile Ay'ımız kavuşumda, 12. evde. Transit Ay, gün içinde Venüs'ümüze güzel bir açı, Chiron'umuza kare yapacak. Transit Kuzey Ay Düğümü ise Venüs'ümüzün tepesine gelmek üzere. Bunlar, insanların ilişkilerini kuvvetlendiriyor ama 12. ev hareketleri, bazı gizli saklı olaylara işaret ediyor. Perde arkasında hareketlerde Jüpiter etkisi ile genişleme mevcut. Bol bol daha önce haberdar olmadığımız olaylar duyuyoruz. Ancak gece saatlerinde transit Ay, Merkür'ümüz ve Satürn'ümüze kare açı yapacak. Otorite figürleri, halkın düşüncelerine karşı çıkma eğilimide olup, bu yolda girişimler başarısız olabilir. Maalesef hem otoriter hem demokratik yolu izlemek zor zenaat...

Halk olarak geçirdiğimiz bu zor günlerde, herkese anlayış ve hoşgörü ile yaklaşmak incilerimizi dökmez, tam aksine çok şey kazanırız. Sonuç elde edemesek de, saygı görürüz. Artık bazı olaylara manevi boyuttan bakmayı öğrenmemiz gerekiyor. Sevginin, şefkatin, merhametin, bize kazandıracağı ruhsal tatmini, inanın milyon dolarlarda bulmak zordur. Bu tecrübe ile sabittir. Her yeni gün yeni bir döngüdür, her sabah, her saat, her an bize yeni bir şans veriliyor.. Bunun üzerinde biraz düşünelim derim..



Twitter: @Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder