23 Haziran 2013 Pazar

23 Haziran 2013 - Astrolozi







Gunun erken saatlerinde Ay, Yay burcunda ilerliyor. Sabah saatlerinde Jüpiter ile karşıt durumda olan Ay duygusal coşmalara, aşırı tepkilere neden olabilir, hareketlerimizde abartıya kaçmamalıyız. Herhangi bir konuda fanatizm bize sorun çıkarabilir, dengeyi bozmamaya çalışalım, bu tip olaylardan uzak duralım. Saat 10:08 ve 11:08 arasında boşlukta kalacak olan Ay, sonrasında Oğlak burcuna geçiyor. Ayaklarımızı yere sağlam basarak, hedefe ulaşma azmi duyuyoruz. İrade, gerçekçilik, kararlılık olgunlaşmamızı sağlayacak. Maddi ve fiziksel güvenlik arzumuz öne çıkıyor. Sağlıklı düşünebilen, sorumlu hatta işkolik olmaya eğilimliyiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız. Herkes bizimle aynı sorumluluk duygusunu paylaşsın isteriz, adiliz ama kızarsak çok inatçı ve kışkırtılırsak asla boyun eğmeyiz. Soğuk ve ciddi tavırlar diz boyu... Ama içeride alaycı ve ince zeka tıkır tıkır...

Dolunay tam saat 14:32'de kesinleşiyor. Ay ve Güneş'in birbirine olan yakınlığı bu dolunayda çok yüksek. O yüzden bu bir  Süper Dolunay. Yani çok etkili bir Ay - Güneş karşıtlığı. Bu bize olaylara daha geniş bir perspektiften bakma disiplini verecek. Yollar seçilecek, kararlar verilecek ve uygulamaya geçilecek, o kadar yakın ki Pluto'ya, akşama kavuşum gerçelşeşecek. Bu kavuşum çok kuvvetli, bazı olaylar şiddetle sonuçlanabilir. Kararlar dönüşüm için şart, zor da olsa Oğlak burcunun yöneticisi Satürn'ün temsil ettiği Cronos işlemeye başlıyor. Bir süreç start alıyor. Eğer bu kararlarla dengeyi bulamazsak, amanın... Uranüs ve Pluto karesi zangırdamaya başlar ve sonuç acı getirir. Herşeyde olduğu gibi uzlaşmacı tavır, adalet ve sorumluluklar ana başlıklar olarak yer almalı. Dolunay derecesinde, Güneş  Propus, Ay ise Polis durağına çok yakın. Aşırı güven, gurur, yüksek tutkular, keskin görüş ve başarı ile karşı karşıya. Bilmem tahteravallide denge şaşarsa ne olur, gerisini siz düşünün. Rigel de zaten cesareti pompalıyor. Koç, Terazi, Yengeç, Oğlak burçlarının ilk 10 günlerinde doğanlar içerisinden bunu başaranlar mutlaka çıkacaktır ve dengeyi sağlayıp fırsatları yakalayacaklardır. Dolunay yöneticisi Satürn, Neptün ile harika bir konumda, sağlam adımlar attırmaktan yana, bu açı bizi fiziksel ve manevi yönde güçlendirecektir.

Bu Dolunay bize olumsuzluklarla, sınırlamalarla, yavaşlamalarla sınıyor. Güvenlik konusunda endişeliyiz. Ama Oğlak burcu bize iradeyi ve serinkanlılığı öğütlüyor, bu tip korkutucu ve sıkıntılı olayların aslında mesajı bu. Yine arkadaki büyük filmi izlemekte fayda var, fragmanlarla, reklamlarla, esas filmi kaçırmayın. Böyle zamanlar, ironi gibi gelse de, bize gökyüzünün hediyeleri.

Ülkemize dönersek, dolunayın sevimsiz bir görünümü var, Dolunay'ın yöneticisi Satürn Güneş'imizin üzerinde. Ay'ımızın tepesinde Lilith ve Jüpiter raksediyor. Sevimsiz, eteklerdeki taşlar fora, karanlık yüzler coşmuş, üzerimize Satürn oturmuş, engeller, sıkıntılar... Ama yine de öyle bir açı var ki, transit Venüs, Jüpiter'imize üçgen yapıyor, ohhh rahatlıyorum biraz.. Gökyüzünün en güzel iki iyicili omuz omuza bize yardıma gelmiş. Gerilimli açılar o kadar stres yarattı ki, bataryalarımız boşalmıştı, şimdi şarj edilebiliriz. Biraz baskı ve gerilim boşaltılabilir, yumuşatılabilir. Tartışmaya açık olmakla beraber, elde etmek için çok çalıştığımız şeylere daha değer verme eğilimindeyiz. Bu biraz mola zamanı. Duygusal olarak güven ihtiyacımız korunma altında, duygularımızı idare edebiliyoruz.

Şartlar ne olursa olsun, baskılar, sıkıntılar üzerimizde olsun, işte bu açı zayıf da görünse, duygusal olarak dağılmadığımızı aksine durumları daha boyutunun ötesinde ele almaya daha fazla eğilimli yapıyor bizi. Kararlıyız, beraberiz, sağduyuluyuz, serinkanlıyız... Daha ne olsun, çiçekk... Bunları bize tekrar hatırlatanlara da binlerce teşekkürler...


Twitter: @Astrolozi

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder