2 Haziran 2013 Pazar

Türkiye'm ve Gökyüzü - Astrolozi





Türkiye'mizin doğum haritasında 11. evinin kapısındaki Chiron'a transit Uranüs iyice yaklaştı. Biriliği yapılandırmada yaralı olan milletimizi cesaretlendirdi, tek yürek olduk. Bu düzen artık değişiyor, hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Ondan daha da net bir kavuşum 10 ev kapımızdaki Uranüs ile transit Chiron arasında. Bu yöneticiler ile olan, halkın rahatsızlığını artık korkusuzca dile getirebildiğine bir işaret. Bu dereceye  çok yakın olan Achernar ise artık aşırı riskler alma konusunda daha cesaretli olduğumuzu gösteriyor.

5. evimizdeki Güneş'imizn tepesine transit Satürn yerleşti. Gençlerimiz sokağa döküldü, ciddi bir sınavdan geçiyoruz. Akrepte olan bu kavuşum artık kendimizi ortaya koyabilmemiz için dönüşümün, eskinin bitişinin gerekliliğini açıklıyor. Transit Kuzey Ay Düğümü ise 5. evimizdeki Venüs'e çok yakın. Birliğin ve beraberliğin, olanı değiştirme konusunda gidilecek yolun tek amaç olması olarak yorumlanabilir. 

Etkin olan Uranüs Pluton karesi ise yönetici güçler ile rekabet oluştuğunu ve bu durumun bizi zorladığını, bu zorlukların ise, gece yarısı koçta ilerleyen Ay'ın da Uranüs ile kavuşumu ile birlikte elektriklenebileceği yolunda. 7. evdeki Pallas'ın üzerindeki transit Pluton, müthiş bir şekilde biribirine kenet olan ulusumuzun, yaratıcılık özellikleriyle insanlararası ilişkilerinin gelişeceğini gösteriyor. Güçlerimiz yapılanıyor ayrıca yasaların da tekrar yapılanabileceği olarak da yorumlanabilir. 

Pallas biraz politika ile ilgili. Bu bizim savaşan yönümüz. Derinlerde sakladığımız, hep üzerini örttüğümüz, yaşam ve geçim savaşına kapıldığımız için bireysel hareketlerin yoğun olduğu bir dönemden sonra artık bazı güçlü etkilerle bıçağın kemiğe dayanıp savaşan yaratıcı özelliklerimizin tekrar ani bir şekilde ortaya çıkması, olan düzene karşı durması olarak algılayabiliriz. Sorun olarak gördüğümüz problemlerden artık kaçmıyoruz. Bu yolda kavgadan korkmuyoruz, ikna kabiliyetimiz artık çok yüksek. Realist görüşlerimiz uğruna sert davranışlar sergilemekten çekinmiyoruz. Yükselenimiz ile karşıt bu Pallas, birlik içinde yapılacak hareketlerin bizi güçlendirdiği yönünde. Bu nokta yukarıda yazdığım Achernar'a da kare yapıyor. Bu yolda kendimizi feda edecek kadar gözü kara hareket ederek büyük yükselişler sağlayabileceğimize işaret.

Transit Venüs ise Ay'ımız ile beraber 12. evimizde ve Lilith kavuşumu var. Hep perde arkasında kalmayı seçen halkımız artık omuz omuz birlik içinde. Betelguese sabit yıldız derecesine de oldukça yakın. Kenetlenmenin, şiddet, tehlike de içerse de bizi, istediklerimizi el etme yolunda başarıya taşıyacağı yönünde. Ancak bu Lilith bizim karanlık olan yanımız. İşte buna çok dikkat etmek gerek. Beraberlik ve değişim arzularımıza karanlık yanımızı katmayalım. İşte o kurmaya çalıştıklarımız, bu kez bize daha başka problem ve sorun yaratabilir ve herşey sil baştan olur, bu tuzağa lütfen düşmeyelim, arzuları nefret ve kinle beslemeyelim.

Sevgilerimle, hep daha ileri,
Astrolozi
Twitter: @Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder