16 Haziran 2013 Pazar

16 Haziran 2013 - Astrolozi






Tüm gün Ay, Başak burcunda seyrine devam ediyor. Erken saatlerdeki Merkür desteği ile gündelik hayat, çalışma koşulları, iletişim, haberleşme, detaylar, eleştiriler yorumlar öne çıkıyor, dün gecenin acı tablosuna bakıldığında haber trafiğinin arttığını göreceğiz. Ancak Ay'ın Güneş ile sert konumunun, kadın - erkek, otorite figürleri ile ilişkilerde ya da daha genellersek tüm taraf ilişkilerinde ani çıkışlara, ve öğleden sonra da Ay ile Jüpiter arasındaki zor açıdan da ufak tartışmaların bile daha büyümesine neden olabilir. Hava grubunda oluşacak bu olumsuz görünüm, kişilerin farklı idealleri, fikirleri ve inançları arasındaki içsel, çok defa da dışsal bir mücadele ile sonuçlanacaktır. Egolar biraz kabarık. Ayrıca ufak bir dipnot; ulaım ile ilgili kazalara dikkat..

Venüs Uranüs arasındaki sevimsiz görünüm hızını biraz olsun kaybetmiş olsa da, hala etkin, bağımsızlık ve farklılaşma dürtüsü hala ilişkileri zorluyor. Venüs ile Merkür de hala kolkola, artık varolduğumuz ve özdeğerlerimize sahip çıkma duygularımızı net olarak dile getirebiliyoruz; ben buyum, bunu istiyorum, ohh beee rahatladımm.. Yaralı olduğumuz yanlarımızı birlik, kardeşlik ile sarıyoruz. Ama o başına buyruk Mars yok mu?? İşte o yine sahnede.. Yine değişken gruptaki Chiron ve Mars karesi, hedef yönelimi olmadığından, an'da yaşama eğiliminde, biraz amaçsız, kolaylıkla bükülebilir. Burada idealleri odaklama ihtiyacı içindeyiz. Düşünce ve eylem dağınıklığı, hedefsizlik endişe yaratıyor. Bu başıboş değişim dürtüsü, güvenli herhangi bir şeyin gerçek kazanımını zorlaştırabilir..

Mars ve Pluto arasındaki açı da maalesef bizi ilave bir bonus ile stres altına sokuyor. Sanki ayakkabımızın içinde küçük bir taş parçasının bulunması gibi, ayağınızı biraz ayarlarsanız, gerçekte bu sizi o kadar da rahatsız etmez. Bu rahatsızlığın amacı, onunla uğraşabilmeniz için, birşeyi dikkatimize sunmak..

Jüpiter, Betelguese ile çok yakın, Güneş ile çok yakın olması gibi. Amaçsız sözlerin, başıboş, sonu açık tartışmaların tehlike yaratabileceğini, bazı olayları büyüteceğini düşündürüyor. Merkür ise Castor durağında, zihinsel yaratıcılık had safhada, ama ani ün kayıplarına ve üstünlük taslamaya dikkat. Giriştiğimiz girişimler başıboş kaldıkça, karşımızdakilerin işine geliyor. Ve, "oldu bitti, tamam mesaj alındı" sözleriyle asıl konu örtbas ediliyor. Pluto ve Uranüs'ün bu kadar temelden dönüşümü ifade eden enerjileri, yelkenimizi doldururken, evet bu bir fırtına ama, rüzgarı terse çevirip bizi yanlış bir istikamete, daha büyük bir anafora da sürükleyebilir. İşte bu noktada dikkatli olmak gerek, gerçek amaç nedir?? Orman yeşertmek mi, ya da öyle veya böyle sadece bir iki ağacın yaşamasına izin vermek mi?? İşte tam burada, sadece kendi teknelerimizi değil, içinde olduğumuz ana gemiyi düşünmeye davet ediyorum..

Ülkemizin haritasında, ne kadar zorlu açılar olsa da, transit Güneş bugün Satürn ve Merkür ile güzel bir konumda. Kendimizi otorite figürlerine kolay ifade edebiliyoruz. Bu bize biraz tartışmaya açık olmakla birlikte, elde etmek istediklerimiz için daha evvel çok çalışmadığımız şeylere daha fazla değer verme eğilimi sunacak.



Twitter: @Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder