21 Haziran 2013 Cuma

21 Haziran 2013 - Astrolozi






Bugün 07:52'de Güneş Yengeç burcuna giriş yapıyor. Egonun geri çekileceği, duyguların bize hakim olacağı, duygusal güven ihtiyacının daha çok hissedileceği, aile ve yuva kavramlarının daha öne çıkacağı, biraz melankolik, kocaman bir ay var önümüzde.. Zaten Merkür ve Venüs de bu burçta kavuşuyor. Duygular, düşünceler paralel, rahatlıkla iletişim kurabiliriz, artık iğnelemeler değil, barış hakim sözlerimize. Bol bol ülkemiz, toprağımız ve ailemiz ile ilgili konular öne çıkacak.

Güne Ay'ın Akrep'te boşlukta ilerlemesiyle başlıyoruz. Sabah saatleri bizi sorlasa da, 11:30 gibi Yay burcuna geçiş yapacak. Yay, bilginin takibini temsil eder. O öğretmendir, entellektüel kapasiteyi, idealizmi, sınırsız merakı ve yardımseverliği simgeler. Enerjik, coşkulu, öğrenmeye açık, bilgiyi paylaşmaya yönelik ve iyimserdir. Bugünlerde inançlar, uluslararası konular, kültürel temalar, hukuk ile ilgili ana başlıklar öne çıkacaktır. Hele ki, Merkür ve Venüs kavuşumdaysa, neşeli, coşkulu bir biçimde, uzlaşma ve denge ihtiyacı söz konusu ve akıl ile mantığımız da artık paralel.

Ancak akşam saatlerinde Ay ve Neptün arasında sert bir açı var. Bu durum, kişilerin farklı idealleri, fikirleri ve inançları arasında, içsel (çok defa da dışsal) çoğunlukla mücadeleyle sonuçlanır. Kararsızlık, belirsizlik, hata yapma, hayal kırıklığı, yanılma, başlıca etkileridir. Öğrendiğimiz bazı şeyler bizi yanıltabilir, araştırmadan her söze, her okuduğumuza inanmamakta fayda var. Düşünce ve eylem dağınıklığı çoğunlukla herşeyi belirli perspektiften görmemize engel olabilir. Bu yüzden endişe duyulabilir, bu gerilime izin vermeyin. Bu durumdaki tek ümidim, İkizler burcundaki Mars'ın açısı hafiflese de, Uranüs'ten aldığı destekle bize iletişim ve mantık konularında yön verebilmesi. Ayrıca, Satürn'den de ufak bir yardım var, bu bize biraz disiplin ve kontrol verecektir. Aaa, bir deee unutmadan: akşam saatlerinde, alkol tüketimine lütfen dikkat..

Ülkemizin haritasında bugün, transit Güneş ve Jüpiter'in, Ay'ımıza kavuşum yapması öne çıkıyor. Bu konudan bir iki gündür bahsediyoruz, daha da parlayacağımız ve hep geri planda kalmaya alışmış halkın, artık daha öne çıkacağı etkilerden konuşmuştuk. Bazı gizli düşmanlıkların veya bazı gizli kuruluşların haberlerini alabiliriz. Akşam ise transit Ay'ın, Mars'ımıza olumlu bir açısı olacak, bu toplumca bir gayret içinde olduğumuza işaret. İlişkilerimizde denge, adalet ihtiyacımız var. Aslında hüthiş gelişimler, dönüşümler yaşıyoruz, içimizde alevlenen bu değişim ateşi hep birlikte yol almamıza, kenet olmamıza neden oldu, kardeşliği hatırladık.

Bu yol hiç kolay değil, yolun üzeri taş dolu. Ezber bozan günler, zamanlar.. Alışkanlıkları bırakmak kolay değil, ama işte ülkemizin Satürn ve Güneş kavuşumu, Uranüs ve Pluto karesinin zamanlarında denk gelince, böyle ağlaya, zırlaya da olsa öğretmesi gerekeni öğretiyor, yani görevini yapıyor. Dengeler şaştı. 2015'e kadar sürecek bu değişim süreci, eskiyi un ufak ediyor ki, yeni bebek rahat büyüsün. Planlanan bu değildi, ama evrende düzen öyle bir tıkır tıkır işliyor ki, karşı koymak mümkün değil. İçsel olarak belki alışkanlıklara, hayrımıza olmasa bile, süregelen hayat düzenine o kadar yapışmışız ki.. Değişim acıtıyor.

Bir güvenebilsek, o evrenin işleyen sistemine; bırakabilsek kendimizi ellerine, direnmeden yarının getireceklerine kollarımızı açarak sevgiyle kabul edebilsek, teslim olabilsek, izin versek karşı koymadan inatlaşmadan yeniliğe.... İşte tam da dersimiz bu konuda.. ÇINN ÇINN ÇINNN... Zil Çaldı... Haydi Sınıflara..



Twitter: @Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder