7 Haziran 2013 Cuma

7 Haziran 2013 - Astrolozi





06:31'de Ay İkizler burcuna ayak basıyor. İletişim trafiğinin artacağı, bir çok gelişimin ivme kazanacağı bir gün bugün. Neptün, Satürn ve Neptün arasındaki büyük üçgen etkisi de devam etmekte. İlişkilerimizde kalıcı olumlu ve dengeleyici değişimlerin destekçisi olan bu açı, sanat ve estetik konularını da öne çıkarıyor. Neptün'e yakın pozisyondaki Chiron da bu açının kıyısından köşesinden etkilerini gösteriyor. Yaralarımızı sarabileceğimiz etkiler söz konusu. Bu açı, su grubu gezegenlerinde etkin olduğu için, sevgi ve şefkatin bu günlerde başrol oynadığını görüyoruz.

Gelelim günün zorlayıcı açılarına.. Ay İkizler burcuna girer girmez, Mars'a merhaba diyecek ki, bu Mars Neptün'e sert bakmakta ve aynı zamanda da Satürn'e sevimsizce dokunacak. Umutsuzluk, zor şartlar tarafından gücümüzü kaybetmiş havası, yanılgıya düşebilme, kafa karışıklıkları, amaçtan vazgeçme dürtüsü, kendimizi yanlış ifade etmekten ve sonradan pişman olabileceğimiz sözlerden doğabilecek tartışmalar öne çıkabilir. Amaçlarımıza sıkı sıkıya sarılır ve bu uğurda çabaya devam edersek, kararlarımızdan emin olursak, düşünerek konuşursak sorun yok. Cumartesi SBS sınavına girecek öğrencilerimiz için bu açı moral bozucu olabilir, onlara destek olup enerjilerini yüksek tutmaya çalışalım.

Pluto, Uranüs karesine bir de Merkür eklendi. İletişimin, bir takım haberlerin ciddi ani değişimler yaratacağını düşünüyorum. Bu açı da enerji oldukça yoğun ve öncü grupta. Medya yoluyla ani haberler alabiliriz. Ayrıca bugün itibarı ile 13 Kasım'a kadar sürecek Neptün retrosu da başlıyor. Ümit, şefkat, merhamet, fedakarlık gibi dişil enerjileri daha da derinden hissedeceğiz. Bu duygusal olarak bizi hırpalayabilir ve yazımın başında bahsettiğim yanılgıların bizde daha içsel değişimler yaratabilir. Bu jenerasyon gezegeninin geri hareketi bizi tıoplumsal olarak etkileyecektir. Kararlarımız kesinse, amaçlarımız sabitse, korkulacak bir şey yok, kafa karışıklığına mahal vermedikten sonra, taşkınlıklara kaymadıkça tüm bu açılar bize destek olacaktır. Açıların negatif görünen etkilerini rahatlıkla bizi kuvvetlendirecek deneyimlere çevirebiliriz. Yanılgı yerine kesin karaların zamanları bugünler, değerini bilip, suları bulandırmayalım.



Twitter: @Astrolozi

2 yorum: