15 Haziran 2013 Cumartesi

15 Haziran 2013 - Astrolozi




Ay tüm gün Başak burcunda ilerliyor. Detaycılığın, kritiklerin, yardımların ve günlük trafiğin bol olduğu bir gün.. Kritikleri aşırıya kaçırmayıp, dedikoduya dikkat etmekte fayda var.. Güneş ile Jüpiter de birbirine bu kadar yaklaşmışken, laflar, ikilikler had safhada, her taraftan haber akıyor. Güneş, Al Hecka sabit yıldızı ile kavuşumda, Mars'ın da çok uzakta olmadığını düşünürsek, aşırı zihinsel faaliyetlere ve agresif hareketlere ışık tutuyor, gereğinden fazla iletişim işlerimizi bulandırabilir. 

Sabah saatlerinde Ay ile Satürn arasındaki uyumlu açı, otorite figürleri ile aramızda güzel yapıcı gelişmeler olabileceğini, devam eden Satürn / Venüs flörtü ise kreatif yeteneklere destek veriyor. Geceden başlayan etkisiyle Ay ve Neptün arasındaki karşıt açı, detaylar içinde kaybolabileceğimizi, duygusal karışıklıkları öne çıkarıyor. Ayrıca gün içerisinde Ay ve Mars arasındaki sürtüşme, bazı durumların hızlı ve agresif sonuçlar doğurabileceğinin işareti. Detaylar arttıkça, iş dedikodu boyutunda can acıtabilir. Geceye doğru Ay / Pluto ve Ay / Venüs olumlu konumları, bozuk olan ilişkilerin düzelebilmesi için destekleyici. Yine de ortam gergin gözükmekte, siz siz olun ani tartışmalara, gerginliklere mahal vermeyin.

Pluto ve Uranüs hala şimşek gibi, fişek gibi.. gümbür gümbür işini görüyor. Hızlı değişim süreci devam ediyor, neyse ki Venüs ve Chiron yardıma yetişiyor. Sevginin şifalandırıcı eli üzerimizde..Bir iki gündür Chiron'un üzerinde durmaya çalışıyorum, o kadar yaralı ki, bir de üzerine, Aldebaran durağındaki Mars ve Ay akşam saatlerinde, Neptün'e ve ona acımasızca kafa tutuyor. 

Bir yandan alıştığımız düzen, diğer yandan doğruluk, dürüstlük.. İki ucu kaka bir ipin üzerinde kalmış gibiyiz. Karar vermek ne kadar da zor, hangi yol daha doğru? Bu kararsızlık maalesef çoğumuzda stres yaratıyor, umutlarımızın üzerine kara bulutlar çöküyor. Ama anamızın sıcak dokunuşu gibi, birlik ve beraberliğin, dostluğun, en önemlisi de öz değerin önemi devreye giriyor ve yaralarımızı beraber sarıyoruz. Bu yepyeni bir yol hepimiz için, daha önce gitmediğimiz. Bazı kurulu düzen alışkanlıklarımıza, değerlerimize bir başkaldırış gibi de olsa, bu gidilmesi farz bir yol. Venüs bu yolda bize kolaylılar, mutluluklar, gülümsetmeler sunuyor.  Kenet olmanın tatmini ile, birbirimizi, ruhlarımızı keşfederken çocuklar gibi eğleniyoruz,.

Ülkemizin haritasında transit Ay, 4. ev kapısındaki Kuzey Ay Düğümü'müzün üzerinde, iletişimin, detayların önemini oldukça öne çıkarıyor. Yöneticisi Merkür ise 5. evimizde: Çözüm gençlerde, Ata'mızın ülkeyi emanet ettiği yetenekli, zeki çocuklarımızda..



Twitter: @Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder