25 Haziran 2013 Salı

25 Haziran 2013 - Astrolozi




Ay sabah 05:23 ile 11:08 saatleri arasında boşlukta. Hayatımızı bir fark yaratmak için insanlık adına kullanma arzusu sarıyor içimizi. Bağımsızlık dürtüsü içimizde, sosyal olmak için yollar arıyoruz. İdealist ve sıradışı hissedebiliriz bugün. Özgür düşünce bizim için çok önemli olacak. Aslında insanlara fikirlerimizi kabul ettirmeye çalışmaktan çok, bizimle aynı kafada olan insanlarla bağ kurmayı tercih edeceğiz Polemikler bizi sıkacaktır. İnsanlarla aramıza mesafe koyup, ulaşılmaz görünmek de cabası. Kafamızda bin tane tilki dolaşacaktır.

Sabahtan itibaren etkili bir Ay ve Satürn karesi var. Adı bile sevimsiz geliyor artık size değil mi? Bu idealist ve bağımsızlık isteyen duygular, engellemelerle, sıkıntılarla, gecikmelerle karşılaşacaktır. Düşüncelerimizi uygulamaya geçmek o kadar kolay değil bugün.  Ama bu olumsuzluk daha çok duygularla alakalı. Nitekim, harika bir Güneş ve Satürn üçgeni ki, Neptün'den destekli, bize oldukça yardımcı, sorumluluklar, olgunlaşma isteği anlamında doğru adımları atmak o kadar da zor değil. Manevi olarak engellenmiş de hissetsek, aslında herşey olması gerektiği gibi işliyor, bu destek bunu anlatıyor.

Akşam saatlerinde etkinleşecek Ay ve Uranüs arasındaki olumlu görünüm, ortalığı birden bire aniden rahatlatma etksinde, biraz önümüz açılacak, gökyüzü bize minik sürprizler sunabilir ayrıca. Akşam geç saatlerde yaklaşan Kova burcundaki Ay ile yöneticisi Uranüs'ün ilişkisi, bizi bir zeki yapacak ki sormayın, hepimiz bir Cin Ali kesilebiliriz. Bu açı ertesi sabah oldukça etkili olacağından, aman lütfen bu zekayı iyi yönde kullanalım.

Off ne akşam bu akşam.. Jüpiter 21:40'ta Yengeç burcuna giriş yapıyor, rahat ettiği yer, kendini yuvada hissedecek.. Bununla ilgili yeterince yazdık ama herkesin haritasında yengeç burcunun yönettiği ev konularını bu konum genişlettikçe genişletecektir, olumsuzluklar içeren tüm düşüncelerden girişimlerden kurtulmak gerekir, kez bu turuncu büyük gezegen onları da büyütebilir..

Ülkemiz haritasına gelirsek, 12. evdeki transit Jüpiter, Ay'ımız ile kavuşum halinde, gizli olayların duyulması, düşmanlıkların ortaya çıkması ile ilgili haberler artarak devam ediyor. Saat 17:10 gibi transit Ay, Güneş'imizde sert bir açı yapıyor, bu ilginç gelişmelere, sıradışı olaylara sebep olabilir, olayın içinde yine gençler var. Sonra saat 20:10 gibi transit Ay, Mars'ımıza gülücük atınca, insanlar pek bir atak, cesaretli, gözüpek hissedecek, sosyal olarak girişimciliğini gösterektir. Transit Mars, Venüs'ümüze stres dolu bir açı yapacak ayrıca, yani ortam oldukça gergin. Akşam sıkıntılı olaylara gebe gibi.. Transit Ay ve ransit Uranüs'ün yukarıda bahsettiğim açısı ile beraber bu ani gelişebilecek olaylara işaret.  Buraya bir dipnot eklemek istiyorum. Sevgili Hocam Astrolog Oğuzhan Ceyhan, bu konumu, orman yangınlarına sebebiyet vermesi olarak da yorumlamakta. Bu konuya dikkat çekerek, önlem almakta fayda var.

Transit Güneş'in, Güneş'imiz ile olan olumlu açısı, akşam saatlerinde önemli olumsuz bir olay olmasına engel olacak diye düşünüyorum. Özgürlük yolunda yapılan her girişim bir engelle karşılaşsa da, halk eyleme eğlence kattı. Her karşı koyuş, karşı hareket ile birbirimize bağlandık, ve bu konudaki isteklerimizi artık tatmin edebiliyoruz. Birbirimizi destekleme, dış dünyada koruma becerimiz yüksek. Herkes birbirininin neyi isteyip neyi istemediğini gayet iyi biliyor. Zaten Güneş'imiz, Neptün'den de destekli, duygusal bağlar oldukça akışkan.. Evet süreç zor ama biz kuvvetliyiz, elele, beraberce, kardeşlik içinde.. Kimm korkar hain kurttan??...



Twitter: @Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder