17 Haziran 2013 Pazartesi

17 Haziran 2013 - Astrolozi



Bugün Ay 00:25'te Başak burcunda iken boşluğa giriyor, bu saatlerdeki girişimler sonuçsuz, ve 04:18'te Terazi burcuna geçiş yapıyor. Adalet ve en önemlisi dengenin simgesi bu burcun özelliklerinin en önemlisi, tarafsızlıktır. Ancak haksızlık karşısında bir savaşçıya dönüşür ve kendini savunamayan insanların kahramanı olabilir. Terazi, hem rehber, hem sırdaştır. İşbirliği süreci, birbirimize gereklilik, "diğeri"nin farkına varmak gibi vurguları vardır.


Güne girerken ve sabah erken saatlerde etkin olacak Güneş ile Jüpiter beraberliğine, Ay'ın stresli bir açı yapması, saygı, kabullenme, gerçek iletişim ve en önemlisi uzlaşma eksikliğine işaret. Taraflar birbirlerine objektif davranamadığı gibi, anlayış ile yaklaşmaları da bu saatlerde pek mümkün görünmüyor. Mars ve Uranüs arasındaki olumlu enerji, yaratıcı fikirlerimizle, özgürlük, farklılaşma isteği yolundaki hareketlerimizi desteklemekte.

Neptün / Satürn ve Chiron / Venüs aralarındaki uyumlu açıların güzel enerjilerine oldukça ihtiyaç duyuyoruz, ama o kadar karşımızdakini duymuyoruz ki.. Artık dürüst ve dengeli ilişkilere ihtiyacımız var. Ancak Düğümlerle olan yoğun açı etkileri, bunu tecrübe etmemiz gerektiğine, bu yolun bir geçiş olduğuna işaret. Öğleden sonra oluşmaya başlayan, akşam saatlerinde etkilerini iyice belli edecek Ay ve Pluton arasındaki sertleşme, artık bizi yoran sert müdahalelere işaret. Ay'a aynı zamanda, yaramaz Mars'tan destek var, koca Pluto'ya kafa tutuyorlar, haklı sınırlarını savunma ve bizim olana sahip çıkma dürtüsü ve cesareti, aman Allah'ım, o kadar yoğun ki.. Perspektiflerimizi daraltan, egomuzu olumsuzluk, umutsuzluk ile yabancılaştıran  katılığa, dogmacılığa, güce itiraz ediyoruz.

Ertesi sabah daha yoğun hissedilecek olan Ay ile Uranüs karşıtlığı ise, akşam saatlerinde oluşmaya başlayacak, yani odak noktası Pluto olan yeni bir T-karemiz oldu, hayırlara vesile olsun.. Bu birilerinin canını acıtabilir. Öncü grupta oluşan bu T-kare oldukça dinamik, çözüm için fikir üretme kapasitemiz de yüksek olduğundan bu karenin mesajı olan inisiyatifi alarak, kendimizi öne çıkararak, sorunlarımızı çözme kapasitemizi farkedebiliriz. Bu tabii ki, bardağın dolu tarafına göre yapılan bir yorum. Boş tarafı ise, "Ben" - "Biz" kavgası ile hırslı bir şekilde "Git" ve "Al" şeklinde kutuplar arasındaki yoğun enerji sonucu şiddet.. Gece geç saatlerde Ay, Vindemiatrix'i, T-karenin bir ucunda tetikliyor; sahtecilik, delilik, rezalet, karalama içeren, vicca'ların kötü enerji için bekledikleri saatler..

Ülkemizin haritasında ise, transit Venüs'ün  Chiron ile sert ve Venüs'ümüz ile kavuşumu sonucunda, arada tereddütlerimizi, endişelerimizi, ilişkilerimizin sıcaklığı ve güveni ile giderebileceğimizi görüyoruz. Saat 17:00 gibi transit Ay, Mars'ımız ile kavuşacağıdan, içimizdeki adalet duygusu kabarabilir ve bu da bizi daha atak bir hale sokabilir, hele ki 4. evimizde, yani yuvamız, ülkemiz uğruna.. Geceyarısı ise transit Ay ve  Pluto'muz karesi iyice harekete geçiyor. Terazi'deki Ay, doğruluk, eşitlik ve tavizlerle ilgiliyken, Oğlak'taki Pluto ise otorite ve disiplinle ilişkilendirilir. Terazi tereddüt etme eğilimide olmasına rağmen, hem otoriter, hem de demokratik bir uol izlemek mümkün olamayacağından bu burçlar arasındaki çatışma kaçınılmazdır.. Hele ki Transit Ay büyüme fazında iken.. İşte bu Jüpiter'in de etkisiyle olayları daha da büyütecektir..




Twitter: @Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder