17 Haziran 2013 Pazartesi

Transit Jüpiter Yengeç Burcu'na Girerken - Gamze Özer



  • Jupiter, güneş sistemimizdeki en büyük gezegendir. Dünyamızın çapından 11 kat daha büyüktür.  Bunu aklınızda tutun ki, bir daha ‘Jupiter bir burçta iken ne anlama gelir’in yanıtını ararken, aklınıza gelen anlamlarından biri onun büyüklüğüne paralel olarak gittiği yere büyüme, genişleme, bolluk getirdiği aklınızda kalsın.

    Dilimizde Erendiz, Müşteri isimleriyle karşılık bulan Jüpiter, her burçta 1 yıl kalır ve doğal olarak zodyaktaki turunu 12 yılda tamamlar.
    Yani aynı burca geri dönüşü 12 yıl alır.
    Jupiter zodyakta Yay ve Balık Burcu'nun yönetici planetidir. Ancak yüceldiği yer, Yengeç Burcu’dur.

    Astroloji bilmeyen okurlar için basitçe anlatmak gerekirse, bu Jupiter transitinin en en en büyük güzelliği onun yüceldiği burca yani Yengeç burcuna geçişidir. Bunu evinizde ağırladığınız, her gelişinde size bir şeyler getiren, giderken de getirdiklerinden iz bırakan en sevgili insanınız gibi düşünün.J 
    Jupiter şanstır. Bolluktur.  Berekettir. (Ama dikkat ediyoruz, bolluk içindeyiz diye savurmuyoruz. Jupiter giderken elimizde hiçbir şey kalmayabilir.) Adalettir.  Hukuktur. Eğitimdir. Bilgeleşmedir. İnançlardır.  Etik olmaktır. Erdemdir. Takdir-i ilahidir.
    Gelelim Yengeç Burcuna…
    Öncü nitelikli su elementi burcudur. Sezgilerdir. Duygulardır. Vatandır. Doğurganlıktır. Vicdandır. Aidiyettir. Güvende hissetme arzusudur.
    Yengeç, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken güneşin doğduğu an ülkemizin haritasında 1. Eve yerleşen yükselen burcudur. Jupiter’in bu eve girişi, ülkemizin İkizler burcu olan 12. Evinden kurtuluşudur. İyiliğimizedir. Kutlanasıdır. Zira orada çok rahat etmemişti.
    Jüpiter’in ve Yengeç Burcu'nun astrolojideki anlamını, olumlu ve olumsuz özelliklerini anlamak için uzun uzun cümleler kurmayacağım. Meraklıları ve akıl süzgecine güvenip kirli bilgiyle doğru bilgiyi ayırdedebilenler, internette gezegenlerin anlamları başlığı altında Jüpiter’i, burçların özellikleri başlığı altında Yengeç’i ve astrolojide evler ve anlamları altında başka bir başlıkta da Astroloji'de evler kavramını kısaca öğrenebilirler. Burada hangi burç bundan nasıl etkilenir, Boğa’nın başına ne gelir, Akrep’i ne bekliyor yazmayacağım.
    Çünkü her birimizin doğum haritası eşsizdir ve 26.000 yılda bir tekrarlanır. Elbette burçlar ve yükselen burçlar başlığı altında yazılan , bu transitlerin genel etkilerini anlatan kaynaklar vardır ve bu kaynakları yazanlar da bu ülkenin değerli astrologlarıdır. Fakat ben tıpkı İkizler Burcu'nun yüzeysel olma özelliği ve aşırılığında karşılaştığımız hava-civa bir metinle burçlar üzerinden bir öngörü yazısı yazmayacağım. Hepimizin doğum haritasında 12 burç ve 12 ev var. Temel bir bilgiyle size bir yol haritası önerebilirim.
    Yükselen Burcunuzu bulun. Yengeç Burcu'nun hangi evinize düştüğüne bakın. O evin anlamlarını araştırın. Jupiter oraya potansiyel olarak ne getirebilir biraz düşünün.
    Ben bu gökyüzü hareketine Pink Floyd’dan bir şarkı seçtim.
    HEY YOU!
    ‘…
    Open your heart,
    I’m coming home’
    Jupiter’in Yengeç Burcu’nda konaklayacağı 26 Haziran 2013 tarihinden 17 Temmuz 2014’e kadar herkese iyi şanslar dilerim.
    Jupiter benim ve bu blog sahibesi Zerrin Zindancıoğlu’nun dilekler evine giriyor, umarım dilediklerimiz olur. 
    Gamze Özer
    15 Haziran 2013
    Dünya…











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder