18 Haziran 2013 Salı

18 Haziran 2013 - Astrolozi





Bugün Ay, tüm gün Terazi'de ilerliyor. Erken saatlerde oluşan Ay ile Venüs arasındaki sert açı, özel ve sosyal ilişkilerdeki gerginliklere işaret. Bu açı göründüğünden daha da etkili, biri birinin evine, diğeri diğerinin evine yerleşmiş. Buna astrolojide karşılıklı ağırlama deniyor. Bu konum etkiyi daha da güçlü yapıyor. Öğleye doğru, Merkür ile gerçekleşecek sert açı, bu gerginliklerin iletişim üzerindeki hızlı, olumsuz hareketlerini anlatıyor. Ay ile Mars arasındaki açı, sabah bizi bu  konularda daha atak ve cesaretli kılmakta. Ama bir adım ötesini görmemize engel maalesef; kendimizi bodoslama bir tartışma içine atmamız olası. Düşünmeden, ölçmeden, biçmeden konuşmayalım derim ki, bu yaramaza Uranüs de destek vermeye devam ediyor. Müthiş yaratıcılık eşliğinde özgürlük, farklılaşma dürtüsü diz boyu.

Denge ve adalet istediğimiz konuları, karşımızdakilere ifade ederken sorun yaşayabiliriz. Kendimizi ifade etmeye çalıştığımız tüm konuları daha geç saatlere bırakmakta yarar var. Günlerdir birbirine daha da yaklaşan Güneş ve Jüpiter'in beraberliğine Ay müthiş enerjiler gönderecek. Bu durum, ilişkileri oldukça dengelemeye müsait, sözler daha saygılı, adil ve dengeli hale bürünecektir. Hem de Güneş, Güneş sistemimizin ağır gezegenlerine, Neptün'e, Satürn'e olumlu açılar yapmaya hazırlanıyor. Yani kocaman bir üçgen oluşacak bir iki gün sonra, etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlıyoruz. Bu üçgenin muhteşem havası, Güneş, Jüpiter'den destekli olduğundan, daha da kuvvetli, ümit vaadediyor. Bu günlerin değerini bilmek gerek. Betelguese'den geçtiğimiz günlerde bahsetmiştik, buna Polaris de eklendi, Güneş ve Jüpiter gibi önemli misafirleri var bu sabit yıldızların, zaten ayrıca Neptün ve Satürn desteği de kapıda.. Sosyal iletişim ve sezgisel becerilerilerimizle, önümüzdeki yolun ışıldamasını sağlayacak gücümüz var. Sağlık, başarı konuları, hislerimizin derinliği yardımıyla diğerleri ile çok rahat empati kurabiliriz. Yolumuzda zaferle, lider gibi yürüyebiliriz.

Ülkemiz haritasında ise 14:00 ile 18:00 arası transit Ay'ın, Neptün'ümüze olumlu bakışı, bazı kibir ve gurur hareketlerinin, biraz gayretle adalete, eşitliğe, "Ben" yerine "Biz"'e doğru ikna edilebileceğini anlatıyor. Hele ki transit Venüs'ün, Venüs'ümüze olan müthiş etkisi de varken, ülkemiz için kaçırılmaması gereken saatler olduğunu düşünüyorum. Akşam geç saatlerde Transit Ay, Merkür ve Satürn'ümüzle kavuşuyor, bu, ilişkilerin düzeltilmesi, gerilimin azaltılması yoluyla dengeye ulaşabileceğimizi ifade ediyor. Genelde adı geçen kavuşum ve olumlu açıların artışının, daha ılımlı enerjileri davet ettiğini düşünüyorum.

Bugün itibarı ile Pazar günü 14:32'de oluşacak dolunay etkisine giriyoruz. Bu dolunay, Ay ve Güneş'in birbirlerine olan aşırı yakınlığından ötürü özellikle çok etkili. 18 ile 26 Haziran günleri arasında kendini sıkı belli edecek. Oğlak burcunda olduğundan, sabırlı, gerçekçi ve hedefe odaklı olmayı öğütlüyor. İrade, kararlılık ve disiplin ile başarı gelecektir, bu noktadaki Polis durağı, yüksek ifadeleri, keskin görüşü ve azmi anlatıyor. Hemen yanıbaşında Pluto var, bu, kıskançlıklar, ani öfke patlamaları, güç savaşları, takıntılar ve şiddet içeren eylemler verebilir, ama öğütlerini dinlersek herşey yolunda gidecektir..

Gökyüzü daha ne yapsın, tüm dipnotları vermiş, benden bu kadar der gibi.. Artık at gözlüklerini bir kenara bırakıp, daha geniş perspektiflere yönelmeliyiz, yoksa canımız 2015'e kadar daha çok yanacak..



Twitter: @Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder