14 Temmuz 2013 Pazar

14 Temmuz 2013 - Astrolozi





Bugüne boşlukta ilerleyerek başlayan Ay, 10:40'ta Terazi burcuna geçiyor. Tek istediğimiz adalet, denge ve huzur. Etrafımızdaki insanları farkedeceğimiz, onları memnun etmeyi isteyeceğimiz bir gün, herşeyde uyum ve güzellik arıyor olacağız. Ancak haksızlık karşısında bir savaşçıya dönebiliriz ve kendini savunamayan insanların kahramanı oluveririz.

Bugün maalesef biraz sert açılara sahip. Öncelikle Mars ve Jüpiter birbirlerine çok yakın, Ay ise gün içinde önce Mars'a sonra Jüpiter'e sert açı yapacak. Duygularımızı ifade etmekte zorlanabileceğimiz, gözyaşı dökebileceğimiz bir gün. Evimiz, ülkemiz, ailemiz, varlığımız sanki tehdit ediliyormuşcasına tepkiler verebiliriz. Adalet ve denge arayışı bazen umulmadık eylemlere ön ayak olabilir. Yengeç duygusal güvenlik ihtiyacı nedeniyle bağımlı bir burçtur, Terazi ise daima yansıtmak, paylaşmak ve birşeyleri birlikte yapmak için ortak arar. Bu iki burcun vurgulanması, çok esnek, çabuk teslim olan ve kararsız br kombinasyon, oldukça yalpalayacağımız ve kontrolü kaybedebileceğimiz bir gün olabilir. Ay ve Mars karesi sırasında kazalara açık olabiliriz, özellikle, deniz, su ve ev kazalarına lütfen dikkat. Gayet gergin bir akşam olacağı aşikar. Kare açılarda, gezegenlerin enerjileri birbirlerinin önünü kesme eğilimindedirler. Gerilim ve belirsizlik çoğunlukla, her bir gezegende diğerine karşı büyük direnç yaratır, yani kare açılar bizi mecbur bırakırlar, böylece olgunlaşır ve büyürüz.

Ülkemizde ise transit Mars, Ay'ımızın üzerinde, transit Venüs, Neptün'ümüzün üzerinde, transit Ay ise malum gün içinde zorlu açıları var, 4. evimizdeki Mars'ımızın üzerinde. Demokrasi konusunda geçmişte olan ama hala hatırlanan yapılmış yanlışlar, hatalar sanki bugün daha çok göze batıyor. İlkelerimizi için savaşırken, kendimize çok güveniyoruz, ancak oldukça ince bir sınır bu; aşırı özgüven, kibir ve gurur getirebilir. Ufak önemsiz bir olay bile sinirlendirici veya öfkelendirici bir hal alabilir. Kendimizi oldukça ters hissedebiliriz, öfkeyi bastırmak oldukça zor olacaktır. Kendimizi güçlendirmek istiyorsak böyle kavuşumlarda, öfke anında bunu bastırabilmek, provakasyonlara gelmemektir. Ama maalesef insanlar kolayı seçer, kolay olan ise öfkeyi beslemektir. Lütfen sağduyulu davranalım, serinkanlılığın prim yapacağı bir gece yaşayacağız.

Akşam saatlerinde ise transit Merkür'ün Uranüs'ümüze olumlu bir açısı var, umarım bu açı gergin havayı dağıtır, gündemin bir anda yön değiştirmesi olası. Merkür geri harekette ama, umut işte..



Twitter: @Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder