9 Temmuz 2013 Salı

Ne yapmalı - Banu Damcı (BeDi)





  • herşey kaybolan ruhların parayla boşluklarını doldurmasıyla başladı.. boşluklar çok açtı ve gitgide büyüdüler. kocaman bir karanlık oldu ağızları. konuştukça kirlendiler acıktıkça karardılar. 

    şimdi milletçe onları hala algılamaya çalışıyoruz. bir anlam arıyoruz çünkü kalbin içinde Allah olması gerekiyordu kocaman bir boşluk yerine. onları izleyenler ise belki 70-80 yıllık bir kenara itilmişliğin arkasından yürüyorlardı. çocuğuna karısına sarılan adamın neden palasıyla, çocuklara kadınlara silahsız kişiliklere saldırdığına dair izleri kazıyor altından bişiler çıkartmaya çalışıyoruz. 

    anlamlar kendini yok ediyor dipsiz soru işaretlerine çarpıyoruz. oysa hepsini seviyorduk. sevgi göstememişiz. kabul etmemişiz ve yargılarımızla dışarıda tutmuşuz. sonuçlarıyla tanışıyoruz şimdi. bunlarla yüzleşmek gerekiyormuş. karanlık hep açtır her şeyi yutar. 

    ilerde sizi de yiyecek olan bu karanlığı kalbinizden çıkartın. bırakın gölgeleri savunmayı. şiddete karşı durun. bugün bize olan yarın size olacaktır. sevgiyle ve kucaklaşmayla bu karanlığı aşmalı kalbimizdeki ışığı çoğaltmalı ve aydınlanmalıyız.... çocuklarınız eşleriniz anne ve babalarınız için siz de hırslarınıza gölgelerinize veda etmelisiniz. hep beraber demokratik bir bilincin içerisinde yer almalıyız.



    Twitter: @ BanuBeDisi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder