9 Temmuz 2013 Salı

Oruç ve Bilinmeyenler 3 - Astrolozi


ÜÇ AYLARIN ÖNEMİ

Hayatın çeşitli sıkıntıları ile nefsin şiddetli baskıları karşısında mücadelede yorgun düşen ruhlarımızı, üç aylarda ruhani olarak yenileme fırsatı doğar. Bu bir nevi hasat mevsimidir. Bütünüyle ele alınması gereken bir süreçtir. Çoğumuz bu süreci sadece Oruç olarak biliriz. Evet gerçekten arınma, affedilme bu zamanda mümkündür ancak oruç bu sürecin sadece bir bölümü, aşamasıdır; öncesi ve sonrası vardır. Ve bir bütün olarak ele alınmalı, uygulanmalıdır. Vicdanınızın, en ufak bir şekilde yaptığımız bir hareketten dolayı rahatsız edilmesi bu süreci bozar. Amaç ruhun ve bedenin frekans ayarını değiştirebilmek ve evren ile senkronizesini sağlamaktır. Ve evrende yanlış olan hiç bir şey yoktur, yanlışı ancak insanoğlu yapar.. 

Üç aylar, kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Recep ayında Regaib ve Miraç geceleri, Şaban ayında Berat Gecesi ve Ramazan ayında da Kadir gecesi..

Ermek ve Ol'mak.. Üç ayların mesajı budur. Bu süre insanı düşünmeye sevkeder. Bu zamanların farkında olanlar, içlerinden yükselen sorulara cevap bulmak için ibadet ederler, ibadet bir nevi içe dönüştür, bu aşamada, kişisel arzuları sıralamak, istekler için niyetler yapmak, söz ettiğimiz frekansın çok daha aşağısında kalacağından uygun değildir, ama maalesef bize büyüklerimiz tarafından bu şekilde öğretilmiştir.. buradaki amaç dünyevi isteklerin bir adım daha ötesi olmalıdır;

-Ben neyim

-Niçin bu Alem'e gönderildim
-Yaradılışımdaki esrar ne
-Günah ne, Sevap ne
vs. vs.

İbadetler, üç aylarda yoğunlaşır, özellikler mübarek gecelerde daha da artar, insanların çoğu daha enerjik olurlar, bu manevi bir güçtür. Bu enerjinin zerresi, idrakı olanı uçurabilir. İyiliklere, güzelliklere koşturur. O yüzden kandil geceleri önemli ve yoğun enerjilerle doludur.

Bu zamanlar aslında muhasebe aylarıdır, kendimizi denetleme, değerlendirme bakımından çok önemlidir. Bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp, özellikle geçen 3 aylardan itibaren, geleceğe hazır olmanın tedbirleri alınmalıdır.


Birinci adım, Regaib Kandili'dir. Anlamı Kurtuluş'tur, Başlangıç'tır, Farkında olmaya karar vermektir. Ölümün Hak olduğunu biliyor musunuz? Kusurlarınızı düzeltip, tövbe etmeye hazır mısınız? 
Elde etmeye hazır olduğunuz değerler uğruna hareket geçme gecesidir.
İkinci adım, Miraç Kandili.. Anlamı Merdiven'dir. Yükseliş'tir, O'na doğru. Yükselişte ulaşılacak son menzildir. Sidre'den sonraki aleme geçebilme, beden ile olanaksızdır. O alemde bireyin vücudu yoktur, birey o alemde adeta erimiş gibidir, varlığın özüne bir yolculuktur. Sıfır Noktası'dır. Maddesel, bedensel olanın geride bırakılmasıdır. Bu gerçek bir uyanıştır. Rahman ile Rahim'in kucaklaşması, hiçbir ağırlık olmadan O'na sığınış, maddi dünyanın tüm değerlerini geride bırakma.. İlahi olanın özelliklerini örnek almak..
Üçüncü adım, Berat Kandili.. Miraç'tan sonra, tövbelerin ve af dilemlerinin cevap bulduğu, temize çıkma gecesidir. Bu geceye kulların ihsana kavuşmaları sebebiyle Rahmet Gecesi de denir. Ayrıca bu gece Kuran'ı Kerim'in, Levh'i Mahfuz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece olduğu bilinir, buna inzal denir. Sonrasında ise Kadir Gecesi'nde Peygamber'e ilk kez ve parça parça ulaştırılmaya başlanmıştır, buna da tenzil denir. Gerçek yükselişi, farkındalığı, idraki Miraç'ta sağlayan kişi, bu gece hatalarından, yanlışlarından beraat eder. Artık hayatının yeni bölümüne başlamak için hazırdır. Bu kişiye bir yıllık bir koruma sağlar ama gerçekten o Sıfır Noktası'na ulaşabildi ve dünyevi olanın üzerine çıkabildiyse..

Artık arı hale gelen kul, dünyevi hayattaki sınavlara hazırdır. Oruç bir ibadetten çok bir alıştırma, amel durumudur. Ruhunda temizliği gerçekleştirebilen birey, artık bedenin nefsiyle mücadeleye hazırdır. Ramazan ve Oruç, insanın nefsiyle mücadelesini anlatır. Yemeyerek, içmeyerek, sigara, alkol kullanmayarak, cinsel ilişkiye girmeyerek, dünyevi tuzaklara düşmeme çalışması yapılır. Kötü söz, yalan söylemeyerek, negatif olanı düşünmeyerek, ihtiyacı olanlara yardım ederek, paylaşarak, sapkınlıktan, asabiyetten, küfürden uzak durarak, bedenin etrafındaki enerji alanı sağlamlaştırılır. Kısacası bir Bilge Kişi rolü üstlenilir. Oruç sadece aç kalmak demek değildir. Oruç, dil ile, kalp ile, ruh ile, kursak ile tutulmalı, her türlü pozitif enerji içeren düşünceler ve hareketler ile fazla konuşmadan, daha çok meditatif bir ruh hali ile içten yapılan bir ibadet olmalıdır. Bu şekilde beden ve ruh uyumlu hale gelir. Vicdanı rahatsız edebilecek en ufak bir yanlış yapmamaya özen gösterilmelidir.
Ve gün olur Kadir Gecesi gelir.. Miraç cennetteydi, ama Kadir'de ayaklarımız yere basar. Miraç'ta ruh yükselmişti, Kadir'de ise kişisel devrim zamanındayız. Artık beden var, ruh var, dünya var.. İşte gerçek yaşam.. Üç aydır edinilen bilgi, beslenen bilgelik, artık uygulanmalı ve meyvelerini vermeli. Kadir yapabilme fazıdır. Bugüne kadar ne yaptıklarınız değil, bu günden sonra, tam o gece ve sonrası çok önemli.. Bakalım yapabilmeyi başarabilecek miyiz?? Tıkandınız mı, zorlandınız mı, dönün Miraç'ınıza, sorun İlahi Ol'an'a; bu yoldan geçtiyseniz, gelir tüm cevaplar. Ayaklar yere basarken, ruh İlahi Ol'an ile vakit geçirir. Her sorunun cevabı oradadır.

Bir sonraki üç aylara kadar gerçek uygulama alanı önünüzde. Zorluklar, sınavlar tabii ki olacak, ancak siz farklı bir frekansta olacaksınız ve sakın unutmayın, bu yüksek farkındalık ve yüksek titreşen frekansınızdan ötürü yanlış yapma ihtimaliniz olmayacak, tuzaklara düşmeyeceksiniz. Beceremediniz mi ?? Korkmayın, O, hep Affeden'dir, bir sonraki dönem sizi bekliyor olacaktır, ancak tabii sınav sonuçlarına razı olmak şartıyla..




Twitter: @Astrolozi



8 yorum:

  1. Inanilmaz guzel bir yazi olmus elinize yureginize saglik

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten harika bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem bir yazı kaleminize sağlık🙏🏻

    YanıtlaSil
  4. Ben,bana gelen mesajlara cevap yazamıyorum.İnanilmaz bir emek var yazılarınızda.Yureginize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı.. elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ohh zizi ❤ ağzınıza sağlık

    YanıtlaSil
  7. Emeginize saglik, harikasiniz🙏🥰🎉 Berat kandiliniz mübarek olsun.Insallah dediginiz gibi Rahmetinden faydalanabilenlerden olabilmek duasiyla🤲🙏🍀🌺

    YanıtlaSil