17 Temmuz 2013 Çarşamba

17 Temmuz 2013 - Astrolozi




Bugün Ay Akrep burcunda ilerliyor. Önce Satürn ile kavuşacak. Birkaç saatliğine duygularımızı, düşüncelerimizi, içimizdeki gizli düşünceleri saklamak isteyebiliriz, aslında amaç kendimizden saklamaktır. Ev ile ilgili sorunları abartabilir ve evin bize yük olduğunu düşünebiliriz. Ayda birkaç saat yaşanan bu etkiler aslında kişiyi olumsuz yönü ile yüzleşmeye ve tecrübe sahibi olmaya iter, yani kendimiz ile düşündüklerimiz ve gerçekte yaşadıklarımız arasında bir mücadele söz konusudur. 

Daha sonra Ay, Neptün'e ve arkasından da Pluto'ya güzel açılar yapacak; duygularımızı özellikle hayallerimizi ki,oldukça hayalperest olduğumuz saatler bunlar, tutku ile vazgeçmeden, güçlü ifade edebileceğimiz bir gün. Daha sonra da Ay Merkür'e dokunacağından iletişim konusunda oldukça ilerleme kaydedebileceğimiz izlenimini veriyor.

Duygular ve mantık arasındaki dengeye işaret eden bu etki, gerek kendimizin gerekse başkalarının duygularına daha açık olmaya kolaylık verecektir. Kendimizi anlama ve ruhsal dengeyi sağlama alabilme, başkalarına da yardım etmeye itecektir bugün bizi. Ailevi, milli ve geçmişle ilgili konular kolaylıkla gündeme gelebilir, sevgiyi söyleme veya sevildiğimizi bilme ihtiyacı artabilir, duygulardaki derinliği sözlere taşıyabilmek zevk verebilir.

Geceye doğru, Uranüs geri hareketi başlayacak. Özgürlüğün, uyanışın gezegeni Uranüs, bu aralar fazla çalıştı, içimize değişim, süre giden düzene artık yeter diye bağırma gücü verdi ve düğmeye bastı.. Artık dinlenmesi gerek, güç toplaması gerek, hayatımızı etkileyen ani değişim ve yenilikler biraz içselleşecek bu sürede.. Sanki boks maçındaki aralarda olduğu gibi, dinlenmek, stratejileri sindirmek için köşelerimize çekiliyormuşuz gibi düşünün... Değişim hazmedilecek ki, zamanı gelince kaldığı yerden tekrar harekete geçsin. Uranüs geri gidince, gezegenin iç dürtüsü, kişiyi farklı olması, geleneklerin dışına çıkması için teşvik eder. Özel ve tek olma isteği yaratır. Birçok politikacı, devlet başkanı, diktatör ve sosyal liderler, doğum haritalarında retro bir Uranüs'e sahiptirler.

Bunun haricinde, işte Jüpiter - Satürn - Neptün, birbirlerine yaptıkları büyük üçgen bugün kesinleşiyor. Hayallerimiz (Neptün), İlani Ol'an'a inancımız (Jüpiter) ve gerçekler (Satürn).. birbirlerine destek veriyorlar, birbirlerine yardım etmek için can atıyorlar. "Haydi hayal kur, gerçek olsun.", "haydi dua et, gerçek olsun" diye, hem de bugün Akrep'te ilerleyen Ay da onları harekete geçiriyor.. Su grupları, duyguları yönetir, yukarıdaki o üç büyük gezegen de şu anda hepsi su grubu burçlarda, yani duygular, sezgiler baş rolde. Yaşamın duygusl arenasında, oldukça rahat olduğumuzu, hislerimizin derinliğini ve diğerleri ile rahatlıkla empati kurabileceğimizi anlatıyorlar. Jüpiter Yengeç'te, Satürn Akrep'te ve Neptün Balık'ta; hepsi bulundukları burçlarda bugün ve yarın 4 derecedeler... yani en etkili oldukları, hiç ıskalamadan aynı derecede..

İstediğimiz değişimleri sistemli bir şekilde devreye sokabiliriz. Kendimizi geliştirme, bilgi dağarcığımızı aktive etme, inançlarımızda, ruhsal konularda güzel gelişmeler yaşayabiliriz, yeter ki farkında olalım. Nadir bir gökyüzü konumu, değerini bilmek ve sevginin önemini artık kavramak gerek..

Ülkemizde ise, transit Güneş'in, Merkür ve Satürn'ümüze, transit Venüs'ün ise Jüpiter'imize sert açıları var; din ve adalet, hukuk konularında sürtüşmeler, anlaşmazlıklar çıkabilir (deniz gözlüğünü suç unsuru saymak gibi dengesizce). Ancak transit Ay'ın, Pluto'muza; transit Merkür'ün ise Uranüs'ümüze olan olumlu açıları var, tüm iletişimde alanlarında daha farklı yolların denendiğini ve tüm bu yaşanan olayların, duygusal güvenlik ihtiyacımızı tatmin etmek için, dönüşümümüze yardım etmesini anlatıyor. Bu konuda oldukça güçlüyüz ve tutkuluyuz, bu şekilde de kendimizi ifade etmeye devam ediyoruz. Ay Akrep'te ve bizim 5. evimizi de Akrep yönetiyor, gençler yine ön saflarda..


Twitter: @Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder