19 Temmuz 2013 Cuma

19 Temmuz 2013 - Astrolozi





Ay tüm gün Yay burcunda. Yay burcunun sembolünde, yarı insan, yarı hayvan vücuduyla, elinde oku ve yayıyla, hedefe kilitlenmiş Kiron vardır. Çünkü Yunan Mitolojisi'nde Kiron, Yunan Tanrıları'nın hepsinin kılavuzu ve öğretmenidir ve ok ile yay, entellektüel kapasitemizi, idealizmi, sınırsız merakımızı ve yardımseverliği temsil eder. Enerjik, coşkulu, öğrenmeye açık, bilgiyi paylaşmayı seveceğimiz bir gün geçireceğiz. Serbest ve özgür düşünceyi savunsak da, bazı konularda geleneksel yaklaşımlarımız olabilir. Mutlu olmak için bağımsız ve özgür olma şartını ekleyebiliriz bugün listeye. Tüm felsefi konular, eğitim, din, yabancı kültürler, hukuk, medya, internet; özellikle ilgimizi çekebilecek alanlar. Haaa, bir de oldukça dışadönük, eğlenceli, cana yakın ve neşeli olduğumuz gözlerden kaçmayacak.

Sabah çok erken saatlerde kesinleşecek, Ay - Neptün karesi oldukça kafa karıştırıcı görünüyor, özgürlük ve bağımlılık arasında tezcanlılık ve tatminsizliğe eğilim görülebilir. İçsel siyasi ve dini çatışmalar yaşayabiliriz, nesnellik mi, rasyonellik mi, birkaç saat gel gitler olacak. Aman takılmayın bu konulara. Öğlene doğru Ay ve Uranüs arasında harika bir üçgen olacak, yeniye olan cesaretimiz, hevesimiz artacak, heyecan ana fikir bu açıda, yani adrenalin.. Aman buna da dikkat lütfen, Ay ile Güneş arasında 135'lik bir açı mevcut, kafayı gözü yarmadan günü bitirelim, yani kazalara izin vermeyelim.

Günün geneline Büyük Su üçgeni hakim, evet harika etkileri var, sanki Yaradan'ın eli üzerimizde. Ancak bu, insanın kendine güvenini oldukça arttırıcı bir konumdur. Ben hallederim, Ben en iyiyim, gibilerinden.. insana herşey kolay gelir. Yani biraz rahatlık verir insana; ama yaşamın tamamı aslında çabadır, unutmayalım. Daha fazla bu üçgen ile ilgili yazmak istemiyorum, değerini bilene gerçekten hak edene, torbasında mucizelerle geliyor.. Anladınız Siz onu..

Gelelim Yengeç'teki Mars ve Jüpiter kavuşumuna, önemli bir gökyüzü hareketi daha.. Yaklaşık bir hafta etkili olacak; hepimizde fazlasıyla endişe hislerine sebep olabilir. Enerjinin yüksek olduğu bir hafta. Bedensel veya maddi oldukça hareketli ve maalesef harcamalar da bol olacağa benziyor. Mars biraz yaygaracı bir gezegendir, Yengeç burcunun konularında gürültü çıkarabilir, eee yanında bir de Jüpiter olunca, olaylar bol kepçeden büyür de büyür. Yeteri kadar açık ve objektif olmayı becerebilirsek, içimizdeki, evimizdeki dengeyi, huzuru koruyabilirsek, bize duygusal gürültüler yerine; cesaret, iş bilirlik, güven ve atılım gücü getirecektir, yeter ki doğru kullanmayı bilelim.

Ülkemize bakarsak, transit Ay'ın akşamüzerine doğru Pluto'muza stresli bir açı yapacağını görüyoruz ve Yükselen derecemize oldukça yakın bir konumda. Bu biraz gergin zamanlara işaret ediyor ki ardından da hemen yine transit Ay, Uranüs'ümüze sert bir kare daha yapacak; kamu veya sağlık sektörlerinden gelebilecek ani bazı haberler duyabiliriz. Nitekim transit Merkür'ün de Uranüs'ümüze olan üçgeni bugün oldukça etkin, yani haberleşme, medya öne çıkabilir yine.. Akşam saatleri ise akşamüzerine göre daha sakin görünüyor, tabii bu gökyüzündeki transit Mars ve Jüpiter kavuşumu damarımıza basmazsa, hem de Yükselen'imizin üzerinde; halkın kimliği, ruhu ve sağlığı ile ilgili konularda..


Twitter: @Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder