4 Temmuz 2013 Perşembe

Satürn Restrosu Bit-erken - Gamze Özer






O Zamanın lordu, karmanın efendisi, başöğretmen ve astrolojide kendisine adanan büyük cümle 'Ne ekersen onu biçersin!'

6 ekim günü giriş yaptığı Akrep Burcu'nda, 18 Şubat tarihinde retrograde pozisyona giren Satürn bizi derinlere çağırdı.

Nerede? Haritalarımızda Akrep Burcu'nun kestiği evde ve doğum haritamızda açılarla değdiği tüm gezegen ve evlerde.


Ne dedi; Size bir şans veriyorum, 8 Temmuz'a kadar bir durun da düşünün! Ya da...'Ateş düştüğü yeri yakar' sözünde olduğu gibi, Satürn Akrep Burcu haritalarımızda hangi evimize düştüyse, orada her şeyi bir kere daha düşünmek için bir geri çekildi.Bizim için nelerin öncelikli olduğunu, korkularımızla yüzleşmeyi, nerede disiplin gerektiğini ,nerelerde disiplin hatası yaptığımızı, neleri elememiz, neleri aşmamız gerektiğini, içimizde ve dışımızda ölen ve doğan soyut-somut her şeyi gözümüze gözümüze soktu. 

                                                     
Artık farkında mıyız? Anladık mı? Yol haritamızı belirledik mi? Neyi bırakıyoruz, neyi taşıyoruz? Başöğretmenin ev ödevlerini doğru yaptık mı? İleri harekete geçiş etkisini daha net hissetmeye başlayacağımız 13 Temmuz gününden itibaren uzun dönem arka arkaya sınavlarımız var. Malum IŞIKLAR (Ay&Güneş),Venüs, Mars, Merkür hızlı hareket ediyorlar.

Her hareketlerinde Satürnle yeni bir açı kalıbına girecekler ve oralarda tetiklenmeler yaşayacağız. Yengeç Burcu'na yeni gelen transit Jüpiter 1 yıl daha evindeki koltuğundan kalkmayacak. Pluto Oğlak Burcunda, Neptün Balık Burcunda, Uranüs Koç burcundaki yerleşimine devam edecek. Yani transit Satürn'ün onlara yaptığı açılar bir değişiklik göstermeyecek. Bu değişen ve değişmeyen gökyüzü pozisyonu içinde her türlü sınavı tecrübe edeceğiz.
Sorumluluklarını düşündünüz mü? Neye 'evet',neye 'Hayır' karar verdiniz mi? O gün yakın. Satürn ileri harekete geçiyor. KADER ÇARKI dönmeye başlıyor. Ve bu işe doğal olarak Satürn bakıyor. Zira Satürn'ün geldiği yerde hesabı Satürn keser. Bizim irademizi aşan bir gezegendir. Müdahaleler ondan gelir. Artık ne yaptıysak yaptık, takdir edecek, layığımızı verecek. Ödülleri de, cezaları da... Her şeye rağmen Satürn'ü seveceğiz. Çünkü o olmasaydı bugüne kadar yaptıklarımızın hayrımıza olup olmadığını ÖĞRENEMEZDİK!

Barış Manço'dan bir şarkı ile Satürn'ü anlayalım. 'Yaz Tahtaya Bir Daha'






Twitter : @gamzeozer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder