20 Temmuz 2013 Cumartesi

20 Temmuz 2013 - Astrolozi



Ay güne, Yay burcunda ilerleyerek giriyor. Hayata olumlu ve iyimser bakacağımız, ümitlerimizin yüksek, neşemizin bol, yaşam sevinciyle dolu olduğumuz bir güne, haftasonuna merhaba.. Gezip tozma, yeni insanlar tanıma, seyahata uygun, eğlence ve öğrenme merakı ile dolu bir gün geçireceğiz. Öğleden hemen sonra etkilerini belli edecek Ay ile Venüs arasındaki harika açı sayesinde, sıcaklık, heves, yaşama sevinci gibi duygular saracak bizi. Ateş grubuna mensup Ay ve Venüs üçgeni sayesinde ben merkezcilik ve düşüncesizlik de yapabiliriz tabii ama aşk ve sosyal ilişkilerde, sanatsal konularda, moda ve dekorasyon konularında oldukça geleceğe dönük motivasyonlar, gelişmeler görülebilir, bu konulardaki olasılıkların kokularını kolayca alabiliriz. Dramadan, oyunlardan ve heyecanlardan hoşlanacağımız bir gün geçirebiliriz. 17:59'da boşluğa girecek olan Ay, 22:42'de Oğlak burcuna ayak basacak. Eğlence ve neşe dolu bir günün ardından daha sakin ve ciddi bir gece geliyor. 
En güzel haber, geri harekette olan Merkür, ileri gidebilmek için yavaşlamaya başlıyor bu akşam, 22 Temmuz'da ileri harekete kadar sürecek bu yavaşlama. Gözümüz aydın. Rötarlar, arızalar, ertelemeler, temcit pilavı gibi devamlı eski konular.. "ayy Merkür retro, bu anlaşmayı imzalamayayım / yok şimdi barışmak için onu aramam sakıncalı / harika bir ev buldum, Merkür retro diye alamıyorum / yeni telefon aldım, arızalı çıktı.." falan filan.. İşte bitiyor.. Artık ertelediğimiz, aslında daha iyi hale getirmek için beklettiğimiz tüm işlere hafta başından itibaren başlayabiliriz. 

Biri biter, biri başlar, bu retrolardan kurtulmak zor ama farkındalık ve idrak, sevgi herşeyi oldgunlukla kabullenmeyi sağlar. İleri hareketler gibi retrolar da gereklidir bize; kullanmayı becerebildiğimiz takdirde daha derine, içe dönüp, yapılan hataların, yanlışların çözümü, kendimizde gördüğümüz eksiklikleri tamamlama, aşırılıkları törpüleme fırsatı verir... Bunlar istasyonlardır, duraklardır..

Büyük Su üçgenine, artık Mars da destek vermeye başladı; Mars Jüpiter ile kavuşmak üzere. Eğer iyi planlanırsa, yeni girişimler için iyi bir fırsat olabilir ama fazla uçmamak kaydıyla. Malum dün bahsettik, kendimize güvenimiz tavan yapmış durumda. Biraz temkin ve dikkatle istenilen her işin üstesinden gelebiliriz hatta biraz risk bile alabiliriz. Herhangi bir şeydeki eksiklikleri, kusurları, hatta başkalarının size karşı çevirdiği dümenleri görebilmede de açıklık verecektir Mars'ın bu konumu. İnandığımız ve seçtiğimiz bir konuya motive olarak başarılı olmayı deneyebilirsiniz.

Ülkemizde transit Merkür'ün Uranüs'ümüze olan uyumlu açısı devam ediyor, geri hareketi bitip yavaşlaması başladığından iletişimin, organizasyonların, medyanın, gelecek ile ilgili haberlerin hareketleneceğini düşünüyorum. Transit Mars ve Jüpiter kavuşumu, Yükselenimiz'in üzerinde, halkımızı, ruh sağlığımızı epey ilgilendiriyor, evet oldukça  öz güven veriyor Güneş'imize olumlu bir açı yaptığı için ama bu Mars pek bir deli fişektir, yanındaki Jüpiter zaten gaz veriyor.. Hayırlısı, umarım can yakmaz, ani stresli olaylara neden olmaz.. ama sevimsiz göründüğü kesin.. Bu açı bir süre etkili, haberiniz ola..

Akşam saatlerinde transit Ay, Ay'ımız ile karşı karşıya gelecek, bunu da sevmedim.. Bu bir kaç saat içinde yoğun duygusallık, ilişkilerde zorluk doğurabilir, biraz rahatsız edici.. Kamu, sağlık sektörleri ve yurtdışı ilişkiler ile ilgili hoş olmayan haberler duyabiliriz..


Twitter: @Astrolozi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder