1 Temmuz 2013 Pazartesi

1 Temmuz 2013 - Astrolozi






Temmuz ayının ilk gününe Ay'ın Koç burcunda ilerlemesiyle başlıyoruz. Büyük T- karenin bizi zorlayan etkileri tam gaz devam ediyor. Bir de buna sabah saatlerinde Ay ile Merkür arasındaki sert bir açı ekleniyor. Geri harekette olan Merkür, bu durumda iyice içe dönük çalışıyor. Eskiye özlem, huzur arayışı, duygusal olarak bizi epey zorlayacağa benziyor. Otorite figürleriyle ilişkilerde dengesizlik, gerginlik, stres, tartışmalar söz konusu olacağından, ani girişimlere, düşünmeden yapılacak hareketlere dikkat edilmesi gerek; sözler, kelimeler, dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir. Mars'tan destekli hareket eden Ay, bizi oldukça cesaretlendirecek ama, iletişimdeki dengeleri bozmadan, karşımızdakileri hiçe saymadan hareket etmekte fayda var. 09:47 itibarı ile boşluğa girecek olan Ay, geceyarısına kadar bu şekilde hareketine devam edecek. Eldeki süregelen işlere devam, Pazartesi olmasına rağmen, yeni girişimleri tavsiye etmiyorum, zira bu saatlerde başlanan işler sürüncemede, başıboş kalabilirler..

Bugün sevimsiz açılara bir yenisi daha ekleniyor, Venüs - Satürn arasında sert bir kare oluşuyor. Aslan'a geçen Venüs'ten bahsetmiştik, hani egosu yüksek, hep daha önde olmayı, hep daha fazlayı isteyen Venüs.. Arzular, hayaller çıtayı o kadar yüseltti ki, herkes herşeyi hemen ve çok fazla istiyor. Dışarıdaki pırıltılı olan, cezbedici olan herşeyin, bizi mutlu edeceğini zannediyoruz; hep daha fazla, hep daha çok..  İşte bu Satürn karesi, işlerin böyle yürümediğini gösteriyor. Hop hoopp, kendine gel, uçma o kadar yüksekten diyor; bizler de duvara tosluyoruz, gerçek dünyaya bir iki.. Özel ve sosyal ilişkilerde zorlanmanın baş işareti olan bu açı, para, alışveris, zevk ve eğlence, spekülatif girişimler ile ilgili tüm gelişmelerde aksilikler çıkabileceğini anlatıyor. Bu tip planlarımız varsa, bir kaç gün ertelemekte fayda var. Büyük Su üçgeni (Güneş - Satürn - Neptün arasında) etkilerini neyse ki devam ettirmekte, o olmasa ne yapardık bilemiyorum.

Ne mi öğütlüyor?? Bunu hergün hergün yazıyorum ki, beynimize kazınsın. Büyük umutlara, olmayacak dualar el açma zamanı değil. Aşırı istekler, bu zor günlerde bizde depresyon etkisi yapabilir, bunları en aza indirgemeliyiz. Bu günler, kalbimizde kazı yapma zamanları, kalbimizi, kendimizi terbiye etme günleri. Mutluluğun sadece, biz kendimizle mutlu olduğumuzda, bize ulaşabileceğini, kendimizle ve etrafımızdakilerle empati kurmayı öğrenme günleri.. Duygusal, sezgisel antenleri devamlı açık tutma günleri..

Ülkemizde ise, transit Venüs, ki bu Venüs'ün bir de transit Satürn'den karesi var yukarıda yazdığım gibi, Güneş'imize kare açı yapıyor, bu tüm ilişkilerde olumsuzluklara, sprekülatif piyasalarda olumsuz enerjilere işaret. Öğle saatine doğru transit Ay, Merkür'ümüze ve Satürn'ümüze karşıt açı yapacak, bir takım meclis veya mahalli idare görüşmelerinde uzlaşmanın mümkün olamayacağı saatler, dengenin kurulması zor görünüyor. Akşam geç saatlerde ise oluşacak transit Ay'ın, Ay'ımıza olumlu açısı, halkın kurulan mahalli forumlarda bilgi akışını sağladığı, enerji akışının olumlu olduğu iletişim için daha uygun saatler..

Sert açılarla da olsa, pırıl pırıl yepyeni bir aya giriyoruz; barış, kardeşlik ve sevgi adına doğru ve dengeli adımların atılabilmesi en büyük ve öncelikli duamız. Kurtarıcı olarak gördüğüm Büyük üçgenin, hepimizde sevgi kıvılcımlarını harekete geçirmesini diliyorum, herkese uğurlu gelsin..


Twitter:@Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder