28 Temmuz 2013 Pazar

28 Temmuz 2013





Ay tüm gün hareketine Koç burcunda ilerleyerek devam ediyor. Kendimizi hareketli, biraz sinirli, aceleci ve enrjik hissetmemiz oldukça mümkün. İnadımız bugün bizi çabuk öfkelendirebilir ve taktikten yoksunluğa başımıza iş açabilir Bir şeylere karar verip ve sonucunu düşünmeden o anda yapmak istemek.. Bugünün ana konusu olabilir. Sürekli hareket halinde olmayı isteyecek belki fazla enerjimizi spor yaparak atmak isteyeceğimiz bir gün. Sabah çok erken saatlerde Ay, Merkür'e sert bir kare yapacak, neyse ki çok erken saatlerde, zira bu açı ilişkilerde kritik saatlere işarettir. Hisler ve duygular mantığın esiri olacağından onuşmalar sert olacaktır. Mümkünse bu saatlerde uyumaya devam edin, malum bu saatler oldukça erken saatler.. ve probleminiz olabilecek olan kişilerden uzak durun. Ters giden ilişkiler, bu saatlerde daha da tersleşebilir hatta sizinle sorunu olan kişiler kırıcı bir dille karşınıza çıkabilir. Bu saatlerde, duygusal ve fiziksel rahatlama yapmak ve olayları akışına bırakarak, söz ve davranışların üzerinde fazla durmamaya çalımak en iyisidir.

Bugün etkileri daha evvelden başlayan sert açılar var.. Mars - Jüpiter karşıtlığı, Güneş - Satürn karesi ve yavaş yavaş kıvamına gelen Venüs - Jüpiter olumlu açısı.. Oldukça agresyon verici, kısıtlayıcı ve engelleyici enerjiler.. Ama iki iyicil gezegenin birbirlerine uyumlu bir açı yapmaları etkileri biraz olsun yumuşatabilir. Mars ve Jüpiter'in birbirlerine bakmaları, rakiple karşı karşıya kalma durumu gibidir, karşınızdakine karşı buyurucu olmaya, zorbaca davranmaya ve limitlerinizi aşmaya itebilir, özgürlüğünüzü kısıtlayan şeylerle uğraşmak bizi biraz sinirli yapabilir, ama bu durum kendimizi ve yapmak istediğimiz şeyi fark etmemize yardım edebilir. Güneş ile Satürn arasındaki etkis ise, kendimizi kısıtlanmış ve rahat edemez şekilde hissedebiliriz. Yapmamız gereken işi veya gitmemiz gereken yere gitmek içinizden gelmez. İnsanların bize engel olduğunu, işlerimize burunlarını sokturklarını düşünerek onlarla birlikte olmak istemeyebiliriz, genellikle aldığımı tavır oluşları tam değerlendirmeden verilmiş yanlış kararların neticesidir. Aslında kimsenin ters davrandığı yoktur, biz kendimize negatif enerji ile bu hali yaratıyoruzdur. Gerek fiziksel gerekse psikolojik enerjinin düşün olduğu birkaç gün geçireceğiz, tek ümidimiz Venüs ile Jüpiter arasında yapıcı enerjilerin etkili olacağı güzel etkili açı.

Gelelim Türkiyem'e.. Oldukça kuvvetli enerjiler üzerimizde Transit Güneş'in Güneş'imize karesi, ki bu transit Güneş'in tepemizdeki transit Satürn'den de malum sert açısı var, otorite figürlerinin oldukça kısıtlayıcı engelleyici etkilere maruz kaldığını gösteriyor, yakın bölgelerdeki sorunlar bizi oldukça zorluyor. Yükselen'imiz üzerindeki Jüpiter ve Mars ise bizi iyice zorluyor, ki hen transit Pluto hem de kendi Pluto'muz olayın içinde, artık köklü değişim isteği devrede. Genelde olduğu gibi ümidimiz alınacak ortak kararlarda..


Twitter: @Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder