17 Temmuz 2013 Çarşamba

Şimdi, Şu Anda Samimiyet - Astrolozi






Samimiyet, ayrı olmama deneyimidir, olan her şeyle bir olmaktır. Şimdi iyi olmadığımızı düşünme eğilimimiz vardır; ya çok korkuyoruzdur, ya da fazlasıyla açgözlü, öfkeli, her neyse oyuzdur...

Bu yüzden de ruhani alıştırmalar yaparsak kendimizi düzelteceğimize inanırız. Yani gelecek bir zamanda iyi olacağımıza inanırız.

Hepimizde "mek için" zihni vardır; hep onu elde etmek ya da o olmak için bunu yaparız. Bununla birlikte, tam da bu didinme, hırslı olma, bir hedefe kilitlenme, kendimizi aşma eğilimi bizleri bu anın dışına çıkarır, şimdi olduğumuz halin uzağına çeker. Bu da samimiyeti engelleyebilir. Bir de onun olmadığından yakınırız. Samimiyet arzusu bizi samimi olmaktan alıkoyabilir. 


Hazır oluncaya dek yaşamayı erteleyemeyiz. Yaşamın en çarpıcı özelliği, hiçbir ertelemeye olanak vermeyen "burada ve şimdi"liği gerektiren ivediliğidir. Yaşam yakın menzilden üzerimize sıkılan kurşundur. 



Tekamül yolunda bir sürü akıl almaz karışıklıkların oluştuğu şu son aylarda tüm dünyadaki enerji hepimize bu yolun oldukça dikenli olduğunu tekrar tekrar hatırlatıyor. Herşeyin bir başlangıcı ve sonu var. Bazen devreler tahmin ettiğimizden daha uzun sürebilir, yaşadığımız maddi alemde muhakkak bir çözülüş oluşur. Çözülüşe varıncaya kadar kimimizin üzerindeki yükler çok ağır gelir, bazımız ise geçişi zedesiz atlatır. Bu döngü devam eder. Nefes almak gerçek bir mucizedir, yaşananlar ise teferrüat.

Bir şey yaptığınızda tüm varlığınızı vererek yapın. Her seferinde tek bir şey yapın. Şimdi burada oturuyor ve yemek yiyorum. Benim için dünyada bu yemeğin ve bu masanın dışında hiçbir şey yok. Tüm dikkatimle yiyorum. Siz de aynısını yapmalısınız her şey için..


Eğer ruhsal gelişiminiz sağlam ise, o zaman yaşamın inceliklerinin sürekli farkına olursunuz. Eğer  dikkatinizi önemsiz zevkler ve ehemmiyetsiz uğraşlarla boşa harcarsanız, o zaman da farkındalığın derin bilgi seviyelerine asla ulaşamazsınız.

Önemli ruhsal olaylar sadece görkemli dinsel törenler ya da yaşamdaki kahramanlık anları değildir. Her sıradan an, her ufak detay kişisel anlayışınızın bir kutlaması olmalıdır. En küçük hareketiniz bile saygı ve huşu ile dolu olmalıdır.


En temel hareketlerimizden biri su içmektir. Onsuz yaşamımızı sürdüremeyiz. Su bizi temizler, serinletir ve biyolojik işlemlerimizin en hayati unsurudur. Ama içtiğimizde bütün bunlar aklımıza geliyor mu? Kaynağını ya da sadece bir bardak su içebilmememiz uğruna ne kadar çok emek harcandığını düşünüyor muyuz?


Ruhsal biri olmak, her şeyin bahşedildiğini bilmekten geçer. Sorgusuz sualsiz kabullenmenin tersine, size gelen her şeyin ayrıntılı bir planda bir yerlere oturduğunu hatırlamaktır. Günlük şeylerin kıymetli niteliklerini kabullenirsiniz. Ve yaşamınızdaki hem iyi hem de kötü için minnettarlık ve şükran duyarsınız.




Himalaya Ma'ya yardımları için kucak dolusu teşekkürler..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder