26 Temmuz 2013 Cuma

26 Temmuz 2013 - Astrolozi





Ay bugün tümüyle Balık burcunda boşlukta ilerleyerek hareketine devam ediyor. Balık burcunun tüm özelliklerini tümüyle içimizde hissedebilir, ancak diğer yandan da giriştiğimiz ilerde kararsızlık, belirsizlik, yönünü bulamama tepkileri yaşanabilir. Ruhen kendimizi aşmak, huzur, esinlenmeye açıklık, bunlar hep Balık'ın bize armağanları. Ama diğer yandan da gölge tarafı, büyülü büyük hayallere sığınmaya, ahlaki erozyona ve zihinsel çürümeye neden olabilecek kaçışlara saklanmaya müsait. Umarım kimse bu zihinsel karmaşayı bugün yaşamaz. 

Balık burcunun yönetici gezegeni Neptün, sonsuzluğu çok sever, sezgiler, hayal gücü, rüyalar, sanatsal dürtüler, merhamet, duygudaşlık ve manevi bağlar hep onun özellikleridir. Mizacımızın mistik yanlarını gösterir. İşte Neptün'ün temsil ettiği bu yaratıcı nitelikler engellendiğinde, kişi gerçeklerden düşlere yönelme ve bağımlılık eğilimi gösterebilir. Capcanlı bir hayal gücü ve güzel sanatlara ilgi.. Neptün bize görsel özellikler katacağı gibi, zihnimizin görüntü - imaj yaratan kısımlarını iyi çalıştırır. Bir de ikinci yöneticisi Jüpiter var; işte o da bize her zaman her şeyin iyiye gideceğini düşündüren yoğun bir iyimserlik verir, katı gerçekler ise en büyük düşmanımızdır.

İşte bu Balık'taki Ay, bana durdurak bilmeden, sınırları aşarak, soyut olanı yazma isteği verdi durup dururken; örn. ekil 1 A: bendeniz.. Neptün'den Dünya'ya inelim.. Yeni girişimler, yeni kararları mümkünse yarına atın, Ay tüm gün açısız. İşlerimiz sonuçsuz, belirsiz kalabilir. Bugün haftanın son günü olduğu için, tüm haftayı gözden geçirmek, geriye dönük eldekilere eğilmek daha doğru olacaktır.

Öğle saatlerinde, Venüs ve Neptün bir tahtarevallinin iki ucunda.. İşte bunun bir tarafının daha ağır basması, özel ve sosyal ilişkilerde, hayal kırıklığı, aldanma, üzüntü yaratabilir, çünkü kafamız oldukça karışabilir, özellikle Venüs Başak'ta eleştirel ve aşırı titiz yanımız oldukça fazla çalışırken Ancak bu açı yaratıcılık üzerine çok çalışır; sanat, edebiyat, moda konularında harika yeteneklerin ortaya çıkacağı, bu tarz konularda ilam perisinin fazla mesai yapacağı zamanlardır. Yaratıcılık yeteneği tavan yapacak.. Bitirmek istediğiniz ama bitiremediğiniz bazı ilişkileri bitirebilmek için de bu bir kaç gün işe yarayacaktır.  Ama lütfen, anlaşılması güç, güzel, hoş görünen, ama ifadesi zor, netleştirilemeyen karmaşalar ve bunların neticesinde doğacak iletişim problemleri yaşatacak bir transittir, dikkatli olmakta fayda var.. bir de size dipnot:  en büyük darbesi aşk /sevgi üzerine olacaktır.

Canım Türkiye'm'de ise transit Mars ve Jüpiter'in, Mars'ımıza karesi maalesef tüm gün etkili, ancak bunun yanında transit Venüs'ün, Güneş'imize harika bir gülücük fırlattığını görüyoruz, transit Ay da, Jüpiter'imiz ile flörtte, herşyey yolunda görünüyor, hele ki Venüs'ün yakın komşularımızın geçtiğini düşünürsek. Sadece gece saatlerinde bir transit Ay'ın Ay'ımıza karesi var, bu yöneticilerle ilgili bazı kafa karıştırıcı haberlere sebebiyet verebilir..



Twitter: @Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder