8 Temmuz 2013 Pazartesi

8 Temmuz 2013 - Astrolozi








Ay bugüne Yengeç burcunda ilerleyerek giriyor, 14:43'te boşluğa girecek ve sonra gün sonuna kadar hareketi açısız kalacak. Duygusal, annelik içgüdüsü ile olayları ele almak isteyeceğimiz, korumacı, ailevi ve milli konulara düşkün, sezgilerimizi rahatlıkla kullanabileceğimiz ama hassaslığımızdan da çok çabuk yoğun duygularımızın kurbanı olabileceğimiz bir gün, haftanın ilk günü.

Günün önemli olaylarından biri, Satürn geri hareketinin bitip ileri hareketinin başlaması.. Geri hareketi Şubat Ayı'ndan beri bizi içimize bakmaya yönlendirdi, belki gördüklerimizi beğenmedik, reddedilmekten korkup, geri çevrilebileceğimiz durumlardan kaçtık. Bu retro bir revizyon, bakım, onarım zamanıydı, tabii kullanmasını bilene.. O görmeyi sevmediğimiz huylarımız iyice gözümüze girdi, haydi artık, düzeltin, onarın, törpüleyin diye.. Çınn Çınn.. Gökyüzünün verdiği süre bitti.. Şimdi sınavlar başlıyor, bakalım derslere iyi çalışmış mıyız?? Aynı konulardan yerlerden sorulara hazır olun..
Ufak bir kopya: Sorular maddi ve sahip olduğumuz değerlerle ilgili olan konulardan.. Hala çok mu bağımlısınız bunlara, o zaman kötü.. Ama dersinize iyi çalıştıysanız, kalıcı olacak, büyük inşalara girişmek için uygun bir dönem başlıyor.

Günün ikinci büyük olayı saat 10:14'te Yengeç burcunda oluşacak Yeni Ay. Yeni olan herşey pozitif enerji taşır, başlangıçları temsil eder, insanın içi içine sığmaz. Yengeç burcunda olan Jüpiter bunu daha da coşturacak. Etkisi taa 14 gün sonraki dolunaya kadar sürecek. Evet yeni başlangıçlar, özellikle ailevi ve milli konularda ve duygularda. Yalnız geri giden Merkür de bu Yeni Ay ile kavuşumda ve Uranüs ve Pluton ile ilişkide. Yengeç hızlı hareketi çok sever ama bu zor arkadaşlıkları hızlı karar vermenin bir tuzak olacağına işaret. Evet zor dönemler geçiriyoruz, artık bitsin istiyoruz hem de hemen. Ancak iyice tartılıp düşünülmeden yapılacak girişimler bizi zora sokabilir. Geçmiş ile ilgili kavramlar önümüze çıkacaktır retro etkisiye, önemli girişimleri 19 Temmuz sonrasına bırakmakta fayda var. Yok hemen olması lazım diyorsanız tüm ihtimalleri masaya yatırın önce, yaralarımızı şifalandırmak mümkün görünüyor ama duyguların aceleciliğine kendimizi kaptırmadan aklımızı öe çıkartmamız gereken bir zaman.

Günün geri kalan kısmı zaten Ay boşlukta, bu saatlerde, eldeki işleri bitirme, araştırmalar yapmak için uygun saatler, yeni girişimlere değil, zira belirsizlikler, kararsızlıklar, yön kaybetmeler olası..

Chiron'un Venüs'e olan stresli açısı, Kara Ay'ın Jüpiter'e yakınlığı, biraz sevimsiz hissetmemize neden olabilir. "Saçımı süpürge ettim, bu mu mükafatım, bu hep başıma gelir zaten.." tipi yakınmalara olanak tanıyor ve negatif duygularımızın üzerini örtmeye çalışsak da ortaya çıkarıyor, zaten iç sorgulama Merkür'den dolayı diz boyu.. Bu iç sese lütfen kulak asmayın çünkü harika bir Venüs - Uranüs üçgen açısı var, ani sürprizler, gelişmeler kapıda..

Ülkemiz haritasında ise Yeni Ay yükselene oldukça yakın, transit Merkür ile kavuşumda, Venüs'ümüze ve Uranüs'ümüze çok güzel bir açı yapıyor, gençlerimiz iş başında yine, eski problemler üzerinde olaylar devam ediyor. Transit Neptün ki, gökyüzündeki Büyük Su üçgeninin bir köşesi, Güneş'imize çok olumlu bir konumda. Yeni Ay ve Merkür'ün Chiron'umuza sert bir açısı var.. Birlik ve beraberliğin önemi yine ön safhada ancak bugünlerde yaralı olduğumuz konularda şifa bulmak pek mümkün görünmüyor. Transit Venüs ise Şans Noktamıza hiç hoş bakmıyor, bu da para piyasaları için pek güzel bir hafta olmayacağına işaret..

Olsun, Yeniay, Venüs'ümüze ve Tepe Noktamıza harika bir açı yapıyor, daha ne olsun.. Yeni ay güzel, Venüz güzel, açı güzel.. İnce ayar, detaylı, çalışılmış hareketlerle, müthiş enerjisiyle gençlik her geçen gün sesini daha da duyurarak, bir yıl süreyle ön safhada olacak..


Yeni Ay'ın, hayatınıza hakettiğiniz tüm yenilikleri getirmesi dileği ile..



Twitter: @Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder