4 Temmuz 2013 Perşembe

4 Temmuz 2013 - Astrolozi







Bugüne Ay boşlukta ilerlerken giriyoruz. 12:21'de bu konumdan çıkarak İkizler burcuna ayak basacak. İletişim ve bilginin oldukça öne çıkacağı bugüne, meraklı, hızlı düşünce ve hızlı hareket, enterasan sohbetler, espriler, muziplikler, haberler damga vuracak. Akşama doğru, Ay ile Neptün arasındaki konum iyice sertleşiyor. Bu açı oldukça kafa karıştırıcı olacaktır. Aklımız bizi bir yere, duygularımız ise diğer yöne çekeceğinden, dengeyi korumak oldukça zor olacak. İkizler gerçeklerle ilgilenir, Balık ise ideallerle.. Dış dünyanın maddesel gerçekliği ile, kendi deneyimlerimizin içsel gerçekliği arasında çatışmalar yaşayabiliriz. Bu açının panzehiri "konuşma"dır, ya da bir sanat biçimi vasıtasıyla iletişim kurmakk.. Ayrıca alkole, gıda ve ilaç zehirlenmelerine de dikkat..

Güne damgasını vuracak esas açı, Güneş ile Uranüs arasındaki konum, bugün senenin sayılı değişik, garip günlerinden biri. Bu açı bugün kesinleşiyor. Birkaç gündür etkisini hissetsek de, enerji en çok bugün yoğun. Tüm otorite figürleri ile aramızda ani tartışmalar, problemler çıkabilir, elektrik veya ulaşım konularında kazalar olabilir. Oldukça rahatsız edici bir transit.. öfkelenmeye, sinirlenmeye müsait ortamlardan uzak durmaya gayret edin, tartışmalar, ayrılıklar, anlaşmazlıklar yaşanabilecek, umulmadık bir güne hazırlıklı olmak gerek. Bu enerji bilinçli olarak kullanılmaz ise, kazalara yol açabilecek hareketler yapmaya sebep olabilir. Yani bizler kaza yaratabiliriz. Bu, yeni bir tecrübe yaşamak, değişik alışılmadık bir aktivite denemek veya başkalarını değiştirmeye çabalamaya başlamak için uygun olabilecek bir açı. Alışılmadık olaylara gebe bir gün..

Türkiye için durumu özetlemek gerekirse, transit Mars'ın, Satürn ve Merkür'ümüze çok güzel bir açısı var, demokrasi yolunda atılabilecek ve oldukça kalıcı olabilecek çözümler için uygun enerjileri bize sunan bir açı, girişimler olumlu ilerleyebilir.. bu spekülatif piyasalara da enerji verecektir. Transit Neptün'ün Güneş'imize olan üçgeni ise, bize bu yolda olumlu destekliyor, duygusal güveni veriyor.

Gün içinde transit Güneş ve transit Uranüs açısı kadar zor bir açıdan bizi, transit Güneş'in, çok büyük bir şans olarak , Uranüs'ümüze olan olumlu açısı koruyacak. Hele ki o Uranüs'ümüzün üzerinde Transit Chiron oturuyor. Evet inanılmaz zor ve ağır açılar bunlar, hepsi birbirinin içine geçmiş, birbirlerini tetikliyor. Yaradan sanki panzehirleri de tepsinin kenarına iliştirmiş gibi. Bugünkü açılarımız, ama sadece Türkiye için söylüyorum, sanki ani bazı değişim hareketlerinin yükseleceği ve olumlu yönde ilerleyeceği, duygusal enerjilerin birlikte hareket ederek şifa bulabileceğimiz yeniliklerin habercisi.. Bazı şeyler start alıyor ve bu başlangıçlar bize yepyeni ve tertemiz bir gelecek hazırlıyor..



Twitter: @Astrolozi







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder