21 Temmuz 2013 Pazar

21 Temmuz 2013 - Astrolozi



Pazar günü Ay Oğlak'ta ilerliyor. Ayakların yere sağlam basmasını, hedefe ulaşma azmini temsil eden bugün, bize irade, gerçekçilik, pragmatizm, ve kararlılık, olgunluk katacaktır. Sağlıklı düşünebilen, sorumlu, işkolik olmaya eğilimli, çok çalışkan olacağımız bir Pazar. Herkesin de bizimle aynı sorumluluk ve çalışkanlığı paylaşması için istek duyabiliriz. Adil, özellikle prensiplerimize uyanlara ve kızdığımızda ise aşırı inatçı olabiliriz, asla boyun eğmeyi sevmeyiz. Soğuk ve ciddi görünsek de değişik bir tarzda alaycı, ince zekamız ve alışılmışın dışındaki mizah anlayışımız olacaktır. Sabah erken saatler oldukça hareketli, 5 derecedeki Büyük Su üçgeninin her köşesine Ay, bir şekilde dokunuyor. İşin içinde Mars da olduğundan biraz sabırsızlık ve acelecilik devrede, aslında herşey düzgün ilerlediği halde. Yani çok erken saatler oldukça hareketli görünüyor, sabahın köründe uyanacaklar için söylüyorum.

Daha sonra, öğle ve sonrasında Ay, önce Pluto ile kavuşacak, arkasından da Uranüz ile sert bir kare yapacak. Bırrrrr.... hiç Pazar gününe yakışmadı. Evet neyse ki kısa süreli, Ay hızlı ilerlediği için, malum gökyüzü tatil gününden hiç anlamıyor. Duyguların derinliğine işleyen bir etki, kıskançlık, kin, kaygı gibi duygular oluşabilir. Karşı cinsle ilişkiler için çok iyi veya olumsuz neticeler doğurabilir, kıskançlık ve sahiplenme güdüleri derinlik göstercektir. Ancak güçlü motivasyon verecektir. Sıkıntılı olduğumuz konularda, kesin tavrımızı koyabileceğimiz zamanlardır. Kazalara da açık olabiliriz aman kırık çıkıklara dikkat, gereksiz bir acelecilik hissedebiliriz. Değişik şeyler yapmak, herkesten farklı olduğumuzu göstermek, yeni heyecanlar filan derken bir huzursuzluk hissi duyabiliriz, rahatsız edicidir. Korkmayın, neyse ki çabuk geçecek.
Tam ondan kurtuldum derken, hoooppp Ay bu sefer de Merkür'ün karşısına bir güzel yerleşiyor. Duygular ve mantık arasında bir mücadele söz konusu. Bu Merkür zaten çok yavaş, hala gölgeli bakıyor.. İlişkilerde sudan sebepler bahane edilerek sorunlar doğabilir, eski önyargılar, çocukluk anıları, geçmiş tecrübeler etkili olacaktır. Duygusal diyaloglar büyüklü küçüklü problemlere neden olabilir. Kullandığımız ifadelere dikkat etmekte fayda var, kırgınlık yaratmaya gerek yok. Neyse ki, 18:53'te Ay'ın boşluğa girmesiyle ortam biraz sakinleyecektir. Bugüne kadar Ay boşluğa girecek diye sevindiğimi hiç hatırlamıyorum ya.. Gün boyu ortalık biraz gergin, Siz siz olun, düşünmeden, tartmadan söz söylemeyin ve hiçbir konuda aceleci davranmayın.

Ülkemizde ise sabah erken saatlerde Transit Ay ve Pluto kavuşumu maalesef Mars'ımıza sert bir kare yapacak, bu açık düşmanların topraklarımızla ilgili sertleşmesi, tavır koyması gibi yorumlanabilir ki, tam karşılarında da Pluto'muz var. Bazı düşmanlıklara şahit olabiliriz ki bu şok edici bazı gelişmelere işaret edebilir. İlerleyen saatlerde de bazı açıklamalar gelebilir, zira transit Ay, transit Merkür ile karşıt ve Uranüs'ümüze olumlu bir açı yapıyor, ama tüm bu hareketlerin altında esas bir Pluto Uranüs karesi mevcut. Söyleyecek yorumlayacak gibi değil.. diğer yandan da kesinleşen bir Transit Mars ve transit Jüpiter kavuşumu.. Lütfen ama lütfen sağduyuyu elden bırakmayın, bir hareket yapmadan önce birkaç kez düşünün. Hiç ummadığımız şekilde ufak kıvılcımlar, çok büyük sonuçlar doğurabilir, işlerin bu hale gelmesine lütfen izin vermeyin..



Twitter: @Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder