17 Ağustos 2013 Cumartesi

17 Ağustos 2013 - Astrolozi




Ay bugüne boşlukta ilerleyerek başlıyor, 06:25'te ise Oğlak burcuna giriyor. Ayaklarımız oldukça yere sağlam basarak, hedefe ulaşma azmi hissedeceğiz. İrade, gerçeklik, kararlılık, ciddiyet güne hakim olacak. Sağlıklı düşünebileceğimiz, sorumlu ve işkolik hissedebileceğimiz bir gün, elimizden gelenin en iyisini yapmak esas amacımız olacak. Herkesin bizim ile aynı sorumluluk ve isteği paylaşmasını arzu etmemiz muhtemel. Kızdığımızda inatçı davranmak, etrafa soğuk ve ciddi görüntü sergilemek, alaycı ince zekamızı ve alışılmışın dışındaki mizah anlayışımızı gözler önüne sergilemek oldukça öne çıkabilecek özelliklerimiz olacak.

Gökyüzünde Ay bugün çok meşgul; önce sabah erken saatlerde Venüs ile bir kare yapacak. Evet ilişkiler açısından gergin etkiler verebilir ama bence çok sert etkili değil. İlişkilerde denge bozulabilir. Sosyal ilişkilerin arttığı, kendimizi fazla sevinçli veya fazla istekli hissedebileceğimiz saatler. Yapmacık davranışlar, herşeyi kendimize yontma ve gemisini kurtaranın kaptan olması gibi.

Öğleye doğru Ay, Neptün ile olumlu bir açı yapacak; hava yumuşayacak. İnsanlara karşı hassasiyetimizin arttığı, başkaları ile ilgilenmekte ileri gidebileceğimiz ve en önemlisi negatif enerjileri toplayıp kendimizi bir anda çok yorgun hissedebileceğimiz bir zaman aralığı, kendimizden evvel başkalarını düşünebiliriz.

Ardından Ay ile Satürn arasında yine olumlu bir görünüm var; bu kendimizle baş başa kalma isteği, derin düşüncelere dalma, sakinleşme etkisi yaratabilir. Bu saatler, kalıcı, yapıcı girişimler için oldukça uygun. Olayları ciddiyetle ele almak, bizi kazançlı çıkaracaktır. Görev ve sorumluluklarımızın önemine varıp, duygusal ihtiyaçlarımızın dengelenmesini sağlayabiliriz.

Akşam üzerine doğru hava sevimsizleşiyor. Ay önce Pluto ile kavuşacak, ardından Uranüs ile bir kare yapacak ve Jüpiter'in tam aksi yönüne yerleşecek. Öğle saatlerindeki enerjileri doğru kullanabildiysek, akşama sürpriz şoklar yaşamayız diye düşünüyorum. Duygularımız oldukça derinleşecek, psikanaliz yaparak gerçek duygularımızı keşfe çıkmak isteyebiliriz. Kıskançlık, sahiplenme duyguları, hırs, kin; oldukça önümüze çıkabilir; bu transit bunaltıcı etkiler yaratabilir. Gereksiz ve tuhaf bir acelecilik hissedebilir, bizi ilgilendirmeyen durumların içine atlayabiliriz. Değişiklik arzusu, şiddetli açlık yaratabilir; bu derin bir huzursuzluk yaratacaktır. Oldukça çekişmeli, gergin, dönüştürücü krizler yaşanabilir. Beklenmedik duygusal bir üzüntü yaşanabilir ki, bu düzenimizi bozabilir.. Gergin ve tehlikeli ortamlardan mümkün olduğunca uzak duralım.

Jüpiter'in konumu ise, kendimizi iyi hissettirmenin yanı sıra meydan okuma isteği gibi dürtüler ortaya çıkarabilir; sorumsuz biri gibi algılanmamıza neden olabilir. Mecburi yapmak zorunda olduğumuz işler varsa ve kaçmak mümkün değilse, bu birkaç saat için bunları yapmak zulm gibi gelecektir.

Ama akşam bu kadar da iç karartıcı algılanmamalı bence. Hep söylüyoruz; sınav varsa, atlanacak basamak da vardır. Aynen öyle, tüm bu açıların yanında, Ay akşam saatlerinde Kuzey Ay Düğümü'ne harika bir gülücük atıyor. Öğretmenler sınav sorularını sorarken, ellerindeki şekerleri de sanki gözümüze sokuyor. Yani, yaşayacaklarımız, kadersel nitelikte, ilerlenecek yolda yaşanmaları gerek ki, destek görelim ve zorlanınca doğrumuzda daha hızlı ilerleyebilelim..


Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder