7 Ağustos 2013 Çarşamba

Cesaretin ve Umudun Muhteşem Hikayesi - Astrolozi






Mutluluğun sırrı "özgürlüktür" ve özgürlüğün sırrı "cesarettir".

Tukidides veya Tukididis (yak. MÖ 460 – MÖ 395, Yunanca Θουκυδίδης, Tukidídis), Antik Yunan tarihçisi ve MÖ 5. yüzyıIda Sparta iIe Atina arasında yaşanan PeIoponnesia Savaşı tarihinin yazarıdr.
Tukidides Atina iIe Sparta arasındaki 30 yıI süren ve MÖ 404 yıIında sona eren ünIü PeIopponnes savaşIarı sırasında yaşamış ve bu savaşIarı tasvir etmiştir. Thukydides, tarihi her şeyden önce, siyasî açıdan inceIer ve tarih iIe bunun için iIgiIenir. “PeIopponnes SavaşIarının Tarihi” adIı yapıtında, özeIIikIe bu savaşIarın nedenIerini ve sonuçIarını eIe aIır.
Tukidides yapıtını, vatandaşIarına siyasî bir eğitim kazandırmak, onIarı siyasî açıdan biIgiIendirmek için yazmıştır.
Tukidides, Herodot’a göre, çok farkIı bir tarihçidir. Herodot yaInızca bir öykücüdür, oysa Tukidides tarihi, siyasî açıdan eIe aIır. AraIarındaki farkIıIığa rağmen, her ikisi de tarihçidir, ancak tarih fiIozofu değiIdirIer. Bir başka deyişIe, her ikisi de tarihi oIayIarIa iIgiIenmişIer, tarihin anIamı ve amacını, insanın tarih içindeki roIünü dikkate aImamışIardır.

Cesaretin ve Umudun Muhteşem Hikayesi
Alice Herz Sommer röportajı
Öğrenmek, öğrenmek, öğrenmek...
Herşey bir nimettir.
Kalple öğrenmek.
Hem şükran duyar hem mutlu olurum.
Bazen bir yerde olmaktan dolayı müteşekkir olurum. Çünkü bu bana başka insanlar için bir fırsat olabileceğimi düşündürür. Benim hayatta olabilmem başkasına ilham olabilir.






Didar Çiftçi Çetin'e yardımlarından dolayı teşekkürler..


Twitter: @Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder