21 Ağustos 2013 Çarşamba

21 Ağustos 2013 - Astrolozi




Sabaha karşı oluşan dolunay etkisi ile gözlerimize yeni güne açacağız. Bir kaç gündür dolunaydan korktuk, aslında etkisi daha 15 gün sürecekken, belki biz yarın bunu unutacağız.. Kısaca dolunayın ne anlama geldiğini anlatmaya çalışacağım. Ay, Güneş'in tam zıttı konumuna yerleşir ve parlar, eksiksiz Güneş'in ışığını yansıtır; ışıkları onun tamlığını bütünlüğünü yansıtmaktadır aslında, onun en olgun halini. Mevsimsel bir döngü olduğunu varsaysak örneğin yaz mevsiminin; dolunay tam yaz ortasıdır. Bu günde ışık zaferle parlarken, aslında aynı zamanda artık karanlığa doğru gidişini de başlatmıştır yani geri sayımın. Yaz ortasını geçince kışa yaklaşılacak ve ışık azalacaktır. Bu, kral Güneş'in yaz kraliçesini aşkının doruğunda kutsaması gibi bir şey. Aynı zamanda ölümün de başlangıcıdır. Güneş'in tahılın hasadı için enerjisini göndermesi, öte yandan yeni bir yaşam biçimi için ölünmesi anlamındadır. Tamamlanma, bolluk, yapma mevsimi demektir. Bununla birlikte, aynı zamanda, henüz yaşanmamış ancak yaklaşan sonun ve diğer tarafın farkına varma zamanıdır. İşte bu yüzden dolunay bitişler zamanıdır diyoruz, yeni olana, gelecek olana hazırlanmak gibi..

Dolunaydan hemen sonra boşluğa giren Ay, 06:43'te Balık burcuna ayak basıyor. Duygusal iniş çıkışlara, kendimizin ve diğer insanların duyguları ile bağ kurabilme yetisine sahip olacağız. Empati yeteneğimiz yüksek olduğu gibi sevinç ve mutsuzluk gözyaşları bizi kolayca ele geçirebilir. İnsanlara çok kolay güvenebilir ancak çok da kırılgan olabiliriz, oldukça hassas hissedeceğiz. Nazik ve merhamet dolu tabiatımız muhtaç olduğunu düşündüğümüz birine asla karşı koyamaz. Güzel sanatlara, edebiyata ilgimiz hayal gücümüz gibi oldukça yüksek bugün. İnanç sistemlerine, dine merakımız da artabilir.

Akşama doğru Ay ile Satürn arasında harika bir üçgen açı oluşacak ve Ay, Neptün ile kolkola. Jüpiter de çok yakın, yani hatırlayacağınız muhteşem Büyük Su üçgenine Ay eşlik ediyor, Jüpiter - Satürn - Neptün.. Ay düğmeye basıyor. Gece saatlerinde de Pluto'ya uyumlu bir açı ile dokunacak. Çok mu uzun oldu durak listesi?. Olsunn.. anlamı güzel. Hayalini kurduğumuz tüm olguları gerçekleştirebilmek için dualar, niyetler hatta yardımlarda bulunmak adına çok güzel bir gece. İlahi Ol'an'ın eli üzerimizde sanki. Derin duygu ve hissedişleri canlandırıcı etkisi var bu gecenin. Yakınlarımızla birbirimize karşı olan duygularımızın gerçek durumunu da araştırmak isteyebiliriz. Duygusal destekleşme, birlikte hareket et için uygun saatler.

Gün boyunca etkili olacak Jüpiter - Uranüs karesi ise, istenmedik şekilde şans yaratarak hayatımızı aniden değiştirebilecek bir güç. Ancak, aşırı iyimserlik ve idealistlik verici etkisi huzursuz, sabırsız, hırslı, sorumsuzca özgür olma, abartılı ama gerçeklerle pek bağdaşmayan davranışlara meyil yaratabilir. Sıradışı olana ilgimiz artacak, yaratıcılık tavan yapacaktır. Ani seyahatlere, maceralara itebilir. İlişkiler arasında rahatsız edici durumlar belirebilir; düşmanca davranışlar, birbirini mat etme, geride bırakma gibi tavırlar doğabilir. Dürtülere kapılmadan sakin kalmanızı, çıkan fırsatları dışarıdan objektif görmeye çalışmanızı ve mümkün olduğu kadar çılgınca değişikliklere kalkışmamanızı öneririm.


Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder