29 Ağustos 2013 Perşembe

Renkler ve Burçlar (Terazi) - Pınar Altanoğlu Salman





Terazi Burcu ve Renkleri
Kibar, zeki, adil ve dengeli sanatçılar Teraziler'den çıkar. Terazi her zaman estetik anlamda yaratıcı, görsel anlamda çekici ve mutlaka hoş sohbettir. Dışa dönük, insancıl, iyi niyetli ve yardımsever hali yapmacık değil gerçektir. Bazen o kadar iyi niyetli olabilir ki bir su grubu burcu olan saf Balık ile karıştırılabilir O kadar saf ve gerçek iyi niyetlidir ki, herkesi kendi gibi sanarak son derece sömürüye açık olabilir. Ancak benim Teraziler'de en sevdiğim özelliklerinden biri aptallara ve aptallığa tahammül edemez olmalarıdır. Etraflarında hep kendileri gibi zeki insanlar olsun isteyen terazilerin elbette bu noktada işleri zordur. Terazi eğer o muhteşem dengesini bozarsa o zaman vay halinize yada vay onun haline... Son derece güzel arkadaşlıklarıyla çevrenizde bir Terazi kadını ve erkeği varsa sizin için hayat daha çekilir bir hal alacaktır, sadece onlara sizin de dönem dönem sabır göstermeniz aynı ince ruh haliyle onlara ilgi göstermeniz ve içtenlikle samimi olmanız lazım. Eh her güzelin bir kusuru vardır, Terazi kusurlarıyla bile hayatınıza estetik katacak bir insandır.
Terazi'nin renklerinden biri bir çok burçta da karşımıza çıkan pembe...Yorumlarınızda görüyorum ki bazen bazı renklerin sizinle tam uyuşmadığını veya o rengi çok fazla kullanmadığınızı söylüyorsunuz. Benim amacım sizlere burçlarınızla birlikte istatistiksel olarak o burcun en yakın olduğu renklerden birini seçerek rengin psikolojik anlamları ile burcunuzun karakteristik özellikleri arasında bir bağ kurarak, kendi mesleğimin içinde var olan renklerin psikolojik anlamlarını aktarmak. Yine üstüne basa basa yazıyorum ki, renkleri seçerken giyinme anınızdaki psikolojiniz ve astrolojik etkiler o an seçtiğiniz rengi etkiler. Umarım zaman içinde bu konunun daha da detaylarıyla incelemesini yapabiliriz.

Gelelim Pembe’nin özelliklerine ve güzelliklerine. Kırmızı ile beyazın karışımı ile elde edilen pembe saf aşkın rengidir. İlahi anlamda karşılık beklemeden sevmeyi simgeler ki bu terazinin o saf ve iyi niyetli mizacını en güzel ortaya koymasıdır bence. Pembe neşe ve mutluluk veren bir renktir ve kalpleri yumuşatan bir renktir. Pastanelerin, parfümerilerin, en fazla kullandıkları renklerdendir, çünkü bizim perakende sektöründeki bazı araştırmalar, pembe giyen kasiyerlere müşterilerin daha rahat para ödediği ve daha rahat iletişim kurduğunu gösterir. Pembe aynı zamanda hayallerin rengidir, hepimizde olumlu duyguların oluşmasına destek verir ve sakinleştirici bir renktir, sadece mutfakta pembe renk kullanırsanız tatlı yeme isteğiniz artar ve kilo alırsınız. Pembe kilo aldırır bebek odalarında pembe sakinleştiren ve bebeği rahatça uykuya daldıran bir renktir bu nedenle kız erkek bebek odalarında açık ucuk pembeler ve yavruağzı en gönül ferahlığı ile kullanabileceğiniz iki renktir.

Pembe rengi sevenler genelde duygusal, neşeli, sorumluluklarının bilincinde ama bazen biraz çekingendirler hem de bunu pek belli etmek istememelerine karşın..
Hatta biliyor musunuz ki, uykusuzlukta nil yeşili ve açık uçuk maviler kullanılırken, bazı psikolojik rahatsızlıklarda, epilepsi tedavisinde ve böbrek hastalıklarında hastaların odalarının pembeye boyanması tavsiye edilir. Ben en çok pamuk şekeri pembesini severim))bir Balık kadını olarak, pembe pamuk şekeri bana hem çocukluk günlerimi hatırlatır, hem tadını severim, hem de bence son derece çekicidir...
Sevgili okurlarım; Teraziler'den ve pembelerden vazgeçmeyin ama en güzel rengin sizin enerjinizle yaşama kattığınız renk olduğunu da unutmayın derim...


Pınar Salman Altanoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder