25 Ağustos 2013 Pazar

Renkler ve Burçlar (İkizler) - Pınar Altanoğlu Salman






İkizler Burcu ve Renkleri
Bir İkizler annesi olarak gayet iyi biliyorum ki, İkizler burcu özgür ama sınırsızca özgür, son derece sosyal, öyle ki siz çevrenizde olan biteni algılamaya çalışırken onlar çoktan insanlarla dost olmuştur, sempatik, cana yakın, dost, esprili, atılgan, yaratıcı, pozitif ve enerji doludurlar. Aynı zamanda inanılmaz gözlem yetenekleri gelişmiştir. Bir İkizler ile birlikte yaşarken hayat her zaman olduğundan daha hafif, daha eğlenceli ve daha güzeldir. Elbette inanılmaz çocuksu olabildikleri hatta fazla asi, düşüncesiz ve yüzeysel davranabildikleri de bilinen özelliklerindendir ama olsun öyle çok artı özellikleri vardır ki eksiler arada kaybolur gider ama dediğim gibi ben biraz taraflı düşünebilirim, çünkü yaşantımın en anlamlı parçası bir İkizler burcu erkek.. oğlum.. müzik ve resim konusunda son derece yetenekli ve iletişim anlamında sınırsız özgür bir genç adam.
Benim gözlemlerim ve yazılanlar sonucu bildiğim İkizler için öncelikli renk tercihi sarıdan yanadır. Oğlum onlarca resim defterinde en çok sarı rengi kullandı bugüne kadar ki bu bir tesadüf değil. İkizler ilkin sarıyı sever.
Güneşin rengi olan sarı; mental çabayı, zihinsel parlaklığı, iyimserliği, sevgi ve merhameti içerir. Bu renk yeni fırsatların, akıllılığın ve bilgiyle tanışan birisini yansıtabilir, İkizler bilgiye aç bir burçtur, öğrenmekten yılmaz ve her zaman yeni şeyler öğrenmeye açıktır. Sarı şakacılığı, aydınlığı, yaratıcılığı, samimiyeti ve hayata karşı rahat bir tutumu simgeler. Tıpkı güneşli bir gün gibi davet çekicidir. 

Sarı, psişik yeteneklerin, sezgilerin canlanmasını ve düşünce güçlüğünü temsil eder. Sarı severler çok yönlü kişiliğe sahiptirler. Bu kişiler azimli arayışlar, farklı uğraşları seven, hızlı düşünen, öğrenmeyi seven ve meraklı kişilerdir. Ayrıca iyimser, canlı, şefkatli, aşırı derecede duyarlı ve insaflı davranan kişilerdir. Sarıyı diğer renklerden fazla seven ve ille de sarı ille de sarı diyen kişiler başka insanlara güvenir veya onlarla iyi anlaşırlar. Neşeli ve coşkuludurlar, ayrıca bu neşeyi başkalarıyla paylaşmayı da severler. Sarının psikolojik anlamları ve etkileri ile ikizlerin kişilik özellikleri neredeyse birbiriyle tıpatıp uyum sağlar.
Sarı aynı zamanda dikkat çekme konusunda tüm renklerin önünde gelir, gözün ilk algıladığı renk sarıdır ve sarı tüm renkler içinde ilk algılanandır, tıpkı İkizler burcu bir insanın toplum içinde ilk algılanan kişi olduğu gibi, sizce bu bir tesadüf müdür?? Bence değil..

Bebeklerin odalarını parlak sarıya boyarsanız bebeklerin ağlamasına ve büyüklerin sinirlenmelerine yol açarsınız, genç beylere hiç bir zaman odalarını sarı boyamamaları gerektiğini söylerim seminerlerde, çünkü kızlar sürekli gelir geçer, kalıcı bir beraberlik için odanın duvarları asla sarı olmamalıdır sarı geçiciliğin sembolüdür, tıpkı taksilerin sarı olması gibi, ihtiyaç anında rahat bulduğumuz ama işimiz bitince kolayca ayrıldığımız taksiler gibi.... Bu “geçici” olma imajına sahip olmamak için kurumlar, amblem ve logolarında sarı rengi kullanma yoluna pek gitmezler. Sarı güneşin rengi olarak olgun başaklarla özdeşleştirilmiş, böylece bolluğu, verimliliği; öte yandan da altını çağrıştırmasından dolayı zenginliği simgelemek için kullanılmıştır. Sarı renk gençliği, canlılığı ve dışa dönüklüğü de simgelemektedir. Bu karakter yapısı daha çok sarının açık tonlarında net bir şekilde görülebilir.. Sarının yanında ikizlerin renkleri arasında gri, turuncu ve açık mavi vardır.

Dün maviyi anlatmıştım açık mavi çok açık uçuk mavi kendine güven ve sadakati temsil eder. İkizler tüm uçarı davranışlarına karşın aslında son derece güvenilir yapıları ile güvenin ve sadakatin temsilcileridir. Yıllara dayanan keyifli dostlukların insanlarıdır İkizler. Ama dün dediğim gibi en güzel renk sizin yaşam enerjinizle dünyaya kattığınız renktir, siz olmasaydınız dünyada bir renk eksik kalırdı...






ps: sarı gül ayrılık anlamına gelse de inanmayın eğer özde ask varsa ayrılık yoktur...

Pınar Altanoğlu Salman


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder