19 Ağustos 2013 Pazartesi

19 Ağustos 2013 - Astrolozi





Dün gece 21:25'te boşluğa giren Ay, sabah 07:06'da Kova burcuna giriş yapıyor. Bağımsızlığımıza sıkı sıkıya sarılarak, sosyalleşmek isteyeceğimiz, idealist ve entellektüel yanlarımızın, özgür düşüncelerimizin öne çıkacağı bir gün ile haftaya merhaba diyeceğiz. Bugün, fikirlerimizi kabul ettirmeye çalışmaktan çok, bizimle aynı fikirde olan insanlarla bağ kurmayı tercih edebiliriz. İnsanlarla aramıza mesafe koyabilir, yeni fikir ve kavramlarla oynayabilir ve bazı durumlarda ortamdan uzaklaşmış görülebiliriz.

Sabah erken saatlerde Ay, Venüs ile harika bir açı yapıyor, sanki yeni hafta bizi selamlıyor. Zor bir haftaya girsek de, Venüs diyor ki; "korkma, sevgi yüreğinde, yardıma hazır.. ben buradayım.." Çevremizdekilerle aramızda hoş duyguların uçuştuğu; hele ki Pazartesi'nin Ay günü olması sebebiyle duyguların daha coşabileceği, mutluluğun kolayca filizlenebileceği bir sabah. Biraz tembellik verici ama olsun, hazzı bir başka..

Öğleden sonra, bu etkiler giderek azalıyor ve Ay, Satürn ile bir kare tapmaya hazırlanıyor. Sabah ki sıcacık atmosferden sonra, hava buz kesiyor. Otorite figürleri ile aramıza kara kedi girebilir. Ani bir depresyon veya duygusal bir karamsarlık ortaya çıkabilir. Yalnızlık, sevilmeme, ilgi görmeme gibi düşünceler yoğunlaşabilir, hayat olduğundan daha kara görülebilir. İlişkiler açısından zorlayıcı, samimi ve sıcak bir diyaloğa istesek de giremeyeceğimiz bir akşamüzeri olacaktır. Akrep'teki Satürn'ün kıskançlık, kin, hırs gibi gölge gölge yanları, transit kısa da olasa, bazı ayrılıklara sebep olabilir.

Ay, akşam saatlerinde Düğümlere de kare yapacak. Bu da bizi zorlayacak bir durum, sanki kader yolumuzda herşey ters gidiyormuş, kendimize güvenimiz eksiliyormuş gibi hissedebiliriz. Örneğin, asansör fobimiz var; bu geçmişten gelen bir korku ve şimdi 20. kata çıkmak zorundayız ve başka kaçarımız yok, gibi düşünün. Kendimizi sıkışmış, baskı altında hissedebiliriz.

Ama gece yarısına doğru Ay, Uranüs ile olumlu bir görünüme hazırlanıyor ki, yarın sabah erken saatlerde de etkisi sürecektir. Çabukluk, tez canlılık, telaş, cesaret, garip bir heyecan hissedilebilir, ancak hoş bir etkidir.. Gün içindeki havayı aniden dağıtabilir. Evimizde, iş ortamımızda, bulunduğumuz her hangi bir yerde ufak da olsa değişiklik arayışı ve durumları, olayların gidişatını değiştirme isteği verir. Ufak sürprizler gerçekleşebilir ya da bizler yaratabiliriz. Bunun yanında derece aralığı biraz açık da olsa Chiron, Jüpiter ve Satürn arasında güzel bir Büyük  Su Üçgeni var, kendimizde eksik gördüğümüz, yaralı olan yanımızı, İlahi olana inancımız sayesinde iyileştirmek, şifalandırmak mümkün..


Twitter: @Astrolozi
Facebook:https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder