7 Ağustos 2013 Çarşamba

7 Ağustos 2013 - Astrolozi




Dün biraz Yeni Ay'dan bahsetmiştik. Ben bu yazıyı yayınlar yayınlamaz 10 - 15 dakika sonra 00:52'de Aslan burcunun 14. derecesinde Yeni Ay olacak. Kuzey ve Güney Ay Düğümleri ile sert karesi var. Yeni Ay'ın enerjisi ile yeni başlangıçların, biraz ezberbozan cinsinden olduğunun ve eskiyle mücadele edilerek bazı duygusal huzursuzluklara neden olabileceğinin habercisi. Hani yeni olanlar bilinmezler ya, hani ne çıkar kutudan kısmetinize bilemezsiniz ya, işte onun gibi bir şey. Hem ağlarım hem isterim misali.. Ama bu tuzaklara düşersek nasıl ilerleyebiliriz ki.. Hayır, sakın bu huzursuzluklara mahal vermeyin. Zaten bu Yeni Ay, yakın olduğu Dubhe Sabit Yıldızı'nın karakterinne uygun olarak biraz daha içe dönük bir hazırlık fırsatı veriyor. Yani değişime önce içten hazırlanalım, içimizi dengede tutarak yenilere adım atalım. Aslan burcu kalbi temsil eder, kalbiniz buna hazır mı??

Hepimiz öyle veya böyle, haritalarımızda etkilenen ev konularına göre uzun ve derin bir değişim sürecine girdik. Evet uzun, ağır, hatta bazılarımızı çok radikal bir şekilde etkiliyor, aynı ülkemizi etkilediği gibi; 2015'e kadar da sürecek. Böyle bir yola çıkmışken, eski alışkanlıklarımızdan vazgeçmeyelim.. aman rahatımız bozulmasın.. gelirse üstüne gelsin.. oyunları, cinlikleri maalesef artık prim yapmıyor. Taşın altına elini sokan, bu eli alır.. Haaa cesaret yok mu, Aslan kükremekten korkuyor mu?? Çınn çınn tren kaçtı zaten korkmayın, size alışmış olduklarınızla, ayrılamadıklarınızla, eski süre giden düzeninizle hayatta başarılar.. Teklif var, ısrar yok.. Belki bir başka yaşama.. Gökyüzü daha ne yapsın siz ağırlıklarınızdan, yüklerinizden, gereksiz duygu istiflerinizden kurtulmak istemiyorsanız??

Yeni Ay'ın hemen ardından Ay hemen, o dakikadan sonra boşluğa giriyor ve tüm gün Aslan burcunda boşlukta ilerliyor. Bugün biraz Ay'dan bahsedelim. Astroloji'de Ay günlük hayatımızı en hızlı etkileyen faktördür. Bir var, bir yok, bir hilal, bir dolunay.. Ne yapsın, bir burçtan sonrakine geçmesi 2.5 gün alıyor, yani o burcun özelliklerini ortaya çıkarıp vurgulaması. Eee tabii, bu yolda diğer gezegenlerde farklı açılar yapıyor, bazen sevinçli, bazen kızgın ilerliyor. Bazen bir burçtan diğerine geçerken hiçbir gezegene matematiksel bir açı yapmaz, ve ardından sonraki burca geçiş yapar. Bu 2.5 günde bir tekrarlanır. İşte o aralığa bizler, Ay boşlukta ilerliyor diyoruz. Bağlantısız kalır; Ay üzerindeki burcun enerjisini aktaramaz. Ay'ın görevi bulunduğu burcun bakış açısı ile Güneş'in ışığını yansıtmaktır, boşlukta kaldığında bu ışığı yansıtamaz, aktaramaz. Bu boşluk bazen bir kaç dakika, bazen bir kaç saat, ender olarak da bir iki gün sürebilir.

Ay boşlukta iken yapılan işler boşa gidebilir. Motivasyon, konsantrasyon zordur, kendinizi boşlukta hissedebilirsiniz, zaten Ay da duyguları temsil eder. Bu zamanlarda dualar, meditasyonlar, kişisel bakım, insana iyi gelir, içten ve dıştan temizlenmek güzel etkiler yaratır. Yeni bir adım atmadan, elinizdeki işlerden, tortulardan temizlenmemiz gerekir. Örneğin; bununla mı vakit harcayacağım; dediğiniz her iş için oldukça uygun zamanlardır. İbadet nasıl içten bizi temizliyorsa, dıştan da dünyevi anlamda bu tarz yarım kalmış işler ile evinizi, ofisinizi, kıyınızı, köşenizi temizleyebilirsiniz, ufak tefek yarım kalan ne varsa süpürme ve bitirme vakitleridir. Böylece boşa taşıdığımız yüklerden kurtuluruz.. Bunlar teneffüs, mola zamanlarıdır. İçe dönmek, duygulara güvenmek, içimizi dinlemek pek bir uygundur, yani Ay gibi dişil yanımızı çalıştırmamız gerekir. Yeni enerjilere adım atmadan, önce eldekileri bitirin, göreceksiniz bilinçaltınız da oldukça rahatlayacak..

Ülkemizin haritasında Yeni Ay 2. evimizde yani ekonomi ile ilgili yeni gelişmeler olacak, ben bunu iyi gelişmeler olayak nitelendiremiyorum çünkü bu dereceye yaklaşan bir Venüs karesi var. Bu yeni gelişmeler piyasaların pek hoşuna gitmeyecek diye düşünüyorum..


Twitter: @Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder