24 Ağustos 2013 Cumartesi

Renkler ve Burçlar (Boğa) - Pınar Altanoğlu Salman







Boğa Burcu ve renkleri...
Sevgiye ve tüm güzelliklere, özellikle akil ve ruh güzelliğine önem veren Boğa burcu dostlarım benim hayatımdaki en ışıltılı mücevherlerimdir. Güvenilir, güçlü yapıları ve pratik zekalı, basarili, planlı ve son derece düzenli yapılarıyla bazen Başaklar'la karıştırsam da:) onların misafirperverlikleri çok lezzetlidir... Sohbetlerine doyum olmaz ve onlarla saatler dakika gibi geçer.

Bu keyifli dostlarımın renklerine gelince onlara özgürlüğü en iyi hatırlatacak GÖK MAVİSİ den başlayan açık mavilerden, denizlerin kıyıya vururken oluşturduğu mavi - beyaz köpüklerin tüm tonlarına kadar mavinin tonları Boğalar'ın en sevdiği renktir. Mavi eşsiz bilincin, gerçeğin, uyumun, sakinliğin ve umudun rengidir. Gök mavisi Boğa'nın içindeki sakinliğin ve güvenin sembolüdür. Mavi kani ağır akıtan renklerin başındadır ve onun iç,n sakinlik verir, ayni zamanda sadakatin ve güvenin rengidir. Mavi kuvvetli ussal yetenek, akıl, mantıklı düşünenlerin rengidir, mavi ciddiyet, gerçeklik ve bağlılık belirtir. Boğa burcunun özellikleri arasında da mantık ve ciddiyet vardır zaten.

Mavi kuvvetli ussal yetenek, akıl, mantıklı düşünenlerin rengidir. Mavi, ciddiyet, gerçeklik ve bağlılık belirtir. Baylar, bayanlar dikkat! Bu rengi seven kişiler kalbinin sesini dinlemekten çok mantığı ile hareket etmeyi severler. Yani sevgilinizin Boğa'nın en sevdiği rengi maviyse evliliğe ikna işi biraz zor olacak.
Renklerin psikolojik anlamlarına baktığınızda mavi rengi sevenler algısı güçlü, hayalci oluşları beraberinde yaratıcılıklarını tetikler, mantıklı düşünebilen ve mantıklı karar alabilen kişilerdir. İdealleri yüksek olan mavi severler birçok işi aynı anda yapmaya yeltenirler; ama başlangıçtaki hevesleri bu işi bitirmeye yetmez. Bunların yanı sıra geziye gitmeyi severler ve yeni yerler görüp yeni insanlarla tanışmayı arzularlar. Mavi seven bazı kişiler rahatlamakta, gevşemekte zorlanabilirler. Eğer ki sizde de böyle bir durumla karşı karşıyaysanız bu sizin duygusal gerginlik, stres altında olduğunuza ip ucudur. 
Mavi giymek içinden geldiğinde Boğa iki kat sakin, sadik ve güvenilir olur:) bunu hem kendilerinin, hem onlarla yaşayanların bilmesi herkes için iyidir.
Boğa'nın diğer renklerine baktığımızda doğadaki en koyu yeşil tonları, krem ve ekrudan (ten rengi) hardala kadar tüm koyu bej ve sarı tonları ve Boğa bayanlarda özellikle pembe. Yeşiller, Boğa'nın içindeki doğa sevgisini, doğada yaşam arzularını ve her yaşta ve her durumda yine yepyeni bir şekilde yeniden doğabilecekleri gösteren güçlerini ifade eder ve bu nedenle yeşilin koyu tonlarını severler. Ekrular, bejlerden hardala kadar tüm tonların Boğa'nın toprak ile bağlantısının güçlü kişiliğinin sembolüdür. Ayrıca gün batımının sarı tonları Boğalar'ı çok etkiler, sarı enerjinin ve güneşin rengidir onlara güç ve cesaret verir. Doğal olan her şeyi severler bu nedenle kadın ve erkek tüm Boğalar'a mavi ve yeşillerle kombine edilen bej den hardala kadar tüm kombinler yakisır:) özellikle bu sene sonbaharda yine çok moda olacak koyu hardal bir canvas pantalon üzerine mavi veya yeşil tonlarındaki gömleklerinizi ve t-shirtlerinizi rahatlıkla kullanabilir ve keyifle Boğa kişiliğinizin renkleriyle kendinizi ifade edebilirsiniz.
Ve Boğa kadının pembesine geldiğimizde pembe saf aşkın rengidir, ilahi sevginin insan bedeninde şekillenerek çıkarsız ve tertemiz halinin tek ifadesi pembedir. Boğa kadını içindeki o güzel insan sevgisini pembelerle en iyi ifade eder. Pembe detaylardan vazgeçmeyen kadınların basşnda boğa burcu kadınlar gelir.

Bu gün Boğa ve temel renklerinden maviyi ele aldık bundan sonra her burç için bir rengi ele almak dileğim. Bu yazı dizisinde amacım kendi uzmanlık alanımla bağlantılı olarak renklerin insan psikolojisi üzerinde etkilerini daha derinlemesine sizlerle paylaşmak ve burçlara göre tanımlanan renklerin burçlarla bağlantılarını sizlerle birlikte biraz daha irdelemek. Benim için yazımı çok keyifli olan bu dizi umarım sizler için de keyifle okunur.
Unutmayın hayattaki en güzel renk sizin yasam enerjinizle dünyaya kattiğiniz renktir...
Pınar Altanoğlu Salman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder