30 Ağustos 2013 Cuma

Renkler ve Burçlar (Akrep) - Pınar Altanoğlu Salman






Akrep Burcu ve Renkleri
12 Ağustos’ta sevgili Zizi'mle bu yazı dizisine başlamaya karar vermemiz aslında KIRMIZININ ADI GELINCIK.... başlıklı gruptaki paylaşımım sonucudur...
Kırmızı kanımızın hızlı akmasını sağlar ve enerjimizi yükselten bizi uçuran bir renktir kırmızı. Gök kuşağı renk skalasındaki ana renklerimizden biridir kırmızı, bayrağımızın ve kanımızın rengidir kırmızı. Türk olup da kırmızıyı sevmeyen yoktur sanırım, o zaman kırmızının bir çok burcun insanının rengi olmasına şaşmamak lazım ama kırmızı özellikle su grubu burçların rengidir, çünkü suyun temsil ettiği maviliğin verdiği soğukluğu yani kanı daha sakin akıtma özelliğini su grubu burçları kırmızı ile dengeler.



Akrep'in kırmızısı ise daha bordoya kaçan vişne kırmızısıdır. Bordo diyemeyiz kırmızı diyemeyiz ama vişnenin inanılmaz lezzetini aklımıza getiren bir kırmızı-bordo vardır ya işte o renk tam bir akrep sembolüdür benim için. Bence kadın olsun, erkek olsun tüm akrepler iste tam o vişne kırmızı-bordosu gibi seksidir) bibbbb.. ama gerçek bu Akrep insanı insana keyif veren enerjisi ile, güçlü karakteri ile, sanatçı kişiliği ile çok çekicidir...




Ben bir Balık olarak Akrepler'i hiç atlamam tanırım, tanımaktan da çok keyif alırım. Elbette temkinliyimdir, çünkü asla unutmazlar, sezgileri çok ama çok güçlüdür. Doğru bildikleri yolda sonuna kadar hiç ama hiç yılmadan büyük bir inatla devam ederler. Mücadeleden asla korkmazlar ve sonuna kadar mücadele edebilirler. Ama elbette kolay affetmezler aman ha ufak da olsa pek hata yapmayın derim; Akrepler unutmaz bu da size aslında onlara karşı temkinli davranma konusunda dikkat verir daha iyi değil mi?
Çok üstlerine gitmek istemem ama bayanlara Akrep beylere karşı iki kat dikkatli olmalarını hatırlatmak istiyorum, çünkü aşk acısı çekmeğe meyilli Akrep erkeği kindar ve acımasız olabilir bazen, acımasız derken elbette bunu duygusal anlamda söylüyorum yoksa Akrep erkeği son derece kibar, kadın ruhundan anlayan, sanata düşkün ve yeteneklidir.. Ben Akrep sevgiliden ziyade Akrep bir arkadaşı tercih ederim ama elbette hayat size her zaman sürprizlerini hazırlamaktadır... hayatımın uzun bir bölümü yükseleni Akrep olan bir erkekle geçtiği için gayet iyi bilirim ki artılar ve eksiler, duygusal olarak dengeler hemen yer değiştirebilir ve siz neye uğradığınızı şaşırırsınız.
Onlar ya sever ya nefret eder, unutmayın, bu nedenle Akrep burcunun en karakteristik rengidir kırmızı-bordo yani kırmızı bile yetmez onları anlatmaya daha da koyusu kırmızının koyusu kırmızı-bordodur onlar.
Pembe saf aşkın rengiydi ya hani dün konuşmuştuk, kırmızı-bordo saf tensel zevklerin rengidir burda ben bu kadar yazıyım siz gerisini anlayın.. Gösterişin, dikkat çekmenin, et yedirmenin de rengidir kırmızı-bordo, inanılmaz enerjik olması nedeniyle sadece et restoranlarının menülerinde ve ev dekorasyonunda detaylarda yastık-perde-masa örtüsü gibi detaylarda çok yakışır.


Akrep kadınına saç renginde kızıl, ojede kırmızı-bordo birebirdir, alev alev bir kadındır Akrep kadını..bu enerji iş hayatlarında başarılı olmalarını, özel hayatlarında renkli bir kişilik olarak aranan ve sevilen bir insan olmalarına neden olur. Cemiyet hayatının vazgeçilmezidir onlar.
Kırmızı-bordo lezzet ve keyfin sembolü olarak insanlara doğada bir çok üründe sunulmuştur, en güzel üzümlerde, kiraz ve vişnelerde, en güzel renkler zaten doğada gözümüzün önündedir ama yinede sizin içinizdeki enerji ile hayata kattığınız renk kadar güzel olamaz. İyiki varsınız akrepler, iyiki hepimiz varız...




Pınar Altanoğlu Salman


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder