8 Ağustos 2013 Perşembe

8 Ağustos 2013 - Astrolozi





Dün akşam 18:41'de Ay İkizler burcuna geçiş yaptı. Bugünün temel özelliği iletişim ve bilgi. Merak da sınırsız olabilir, hızlı düşünüp, hızlı hareket edebiliriz Birçok şey ile aynı anda ilgilenebiliriz, bayramlaşmak için harika bir gün.

Sabah çok erken saatlerde, Ay ile Neptün arasında sert bir görünüm var. Bu saatlerde eski bakış açıları, önyargılar, şartlanmalar gerçeklerden daha önemli bir hale gelebilir. Bu da bize yanılgılar, yanlış kararlar, duygusal iniş ve çıkışlar ve belirsizlik etkisi verebilir. Sabah erken, bir şeye karar vermek, bir iş girişiminde bulunmak veya hayati önemi olan konularda adım atmak için uygun zamanlar değil. Öğle saatlerinde Ay ile Güneş arasındaki uyumlu açıdan dolayı, ilişkiler daha ılımlı ve dengeli olacaktır. Sabah saatlerindeki karışıklıklar, yanılgılar, öğle saatlerinde telafi edilebilir.

Akşama doğru ise Ay'ın önce Venüs ile sert, daha sonra ise Uranüs ile ılımlı bir açısı olacak. Bu sert kare sizi korkutmasın, kötü bir etki yapacağını hiç zannetmiyorum. Daha ziyade sosyal ilişkilerin artmasına ve kendimizi açık, sevinçli ve fazla istekli hissetmemize neden olacaktır. Herhangi bir gerginlik olsa bile hemen çözümlenecek nitelikte olacaktır. Bununla beraber ufak sürprizlerle karşılaşılabilinir, beklenmedik güzel davranışlarla karşılaşabiliriz. Hemen ardından 19:48'te Ay boşluğa girecek, günü açısız ilerleyerek tamamlayacak, harika sohbet dolu bir bayram akşamı için uygun bir görünüm.




Bugünün Ay hareketleri, Bayram'ın ilk gününe yakışır nitelikte, ben de sizlere bu vesile ile aileniz ve yakınlarınız ile tadına doyamayacağınız, tüm kırgınlıkları, dargınlıkları geride bırakabileceğimiz bir bayram diliyorum. 

Bayramınız Candy Crush'ın şekerleri gibi taptatlı ve rengarenk geçsin..



Bunların haricinde bugün Merkür Aslan burcuna geçiyor ve 24 Ağustos'a kadar da Aslan burcunda. Merkür, Aslan burcunda rahattır ancak Aslan'ın sabit bir burç olmasından dolayı, biraz inatçılığa, sabit fikirliliğe neden olabilir. Daima haklıyız dürtüsü hissedebiliriz, hem de herkesin buna riayet etmesini isteyerek. Düşüncelerde böyle iddialı ve inatçı olmak biraz dogmatik davranışlara neden olabilir. Kendimize güvenimiz sözlerimizden anlaşılır ve buyurgan ifadeler kullanabilir, cesaret isteyen kararlar alabiliriz.. Otoriter ve lafımızı geçiren bir iletişim tarzı sergileriz, doğal lider havasına bürünüveririz, bazen de kraldan çok kralcı oluveririz. Abartma, olayları büyütme çok hoşumuza gidebilir. Ancak yaratıcı fikirler, plan yapabilme becerisi, başarılı organizasyonlar oldukça öne çıkabilir. Sanatçılar ve sahne sanatları, sanatçıları,eğlence dünyası, şans oyunları, borsa, spekülatif piyasalar, altın ve kuyum ile ilgili haberler bu süre zarfında öne çıkacak haberler olacaktır. Kibirli tavırlardan ve kendimizi öven sözler sarfetmekten uzak duralım. Her şeyi geniş çaplı düşünmek, ufak ayrıntıları atlamaya neden olabilir. Düş gücümüz de fevkalade olacağından, pek çok konuda yenilikler yapabilme, yaratma yeteneğimiz artacaktır. Bu dönemde sözler eğlenceli, yazılar ilgi çekici, etkileyici olacaktır.

Bugün ayrıca, Jüpiter ve Pluto karşıtlığı da kesinleşiyor. Bu açı oldukça sert etkilere sahip. Azim ve yüksek güç çekişmesi gibi görünse de, yardım duygularını engel tanımaz tarzda aşırı harekete geçirecek bir etkidir. Ancak dengeli ve güvenilir bir tempo vermez. Yerine göre olumlu veya olumsuz, güç kullanımına sebep olabilir. Uygulanması zor idealler peşinde boş aptalca realist olmayan girişimlere meyletmek zaman zaman huzursuzluk yaratabilir, yeniden yapılanma da aşırıya kaçmak bir zor durumlara sokabilir. Şartları fazla zorlamamakta fayda var. Yaşamı normal sürdürmek için gerekli sağlam duruş ve disiplini yakalamak zor olabilir. İnsanlar arası ilişkilerde garip tuhaf gelişmeler ortaya çıkabilir, verilen sözler boş çıkabilir, suç oranları artabilir, gizli kapaklı dönen işlerde artış olabilir. Ruhsal boyutta ise bir şeyler yapmak isteyip zorlanmak, sürekli olarak kendini bir işe verememek, güçlü olduğunu hissetmek gibi etkileri olur, acizane görünmenin çelişkileri tatminsizlik yaratabilir. Etkisi bir hafta 10 sürebilir. Yani dengeler ince bir ip üzerinde, her an bozulabilir, kuşkulu, güvenilmez hiç bir işe girmeyin, aksi halde planlarınız al aşağı olup normal gidişat bozulabilir.

Bayramda tadınızı kaçırmayayım ama bir sır size; bayramda büyük gezegenler arasında, Pluto - Uranüs ve Jüpiter arasında bir T-kare oluşuyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çok büyük ve çok sert bir enerji, bayramda etkilerini hissetmeye başlayacağız, ani oluşabilecek tüm kazalara, patlamalara özellikle ulaşım kazalarına işaret ediyor bir yandan da.. Ülkemiz epey etkilenecek görünüyor. Sağduyulu ve serinkanlı davranmakta ani ve abartılı gelişen olaylar karşısında kontrolü elden bırakmamakta fayda var.



Twitter: @Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder