23 Ağustos 2013 Cuma

23 Ağustos 2013 - Astrolozi





Güneş sabaha karşı Başak burcuna geçiş yapıyor. Tam bu sırada da Praecipua sabit yıldızı ile kavuşuyor. Cömert, asil, barışçıl ve korkusuz doğaya sahip, sorumluluklarına sahip çıkarak işlerini üzerine alan etkilere sahip bir yıldız. Korkusuz doğa derken, Başak da değişken bir burç, anında havası değişebilir. Aynen bu hafta olan değişken, meteoroloji tahminlerini bile şaşırtan eserekli hava durumuna da güzel bir örnek, bizim ruh halimiz gibi. Başak ayrıca Toprak grubuna mensup olduğundan, buğday hasadını yani tecrübelerin meyvelerini toplamayı sembolize ediyor. Seçicilik, detaycılık,titizlik, bol kritik, eleştirellik bizim bir ay boyunca anahtar kelimelerimiz olacak. Zekamızı, hangi fikrin bizim için daha yararlı olacağını keşfetmek için kullanacağız. Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür de bize keskin bir zeka ve algı verecektir ki, o da birkaç güne kadar Başak burcuna girecek. Işığını bize, ciddiyet ve sadelikle gönderecek. Hizmet konusu bu bir ay süresinde oldukça önemli olacak. Kendimizi yorgun hissedene kadar çalışabiliriz. Sağlık ve beslenme alanları oldukça ilgi çekecek. Sağlıklı yaşam, alternatif tıp, hayvan sevgisi öne çıkacak. Stres, sinirsel ve fiziksel rahatsızlıklara neden olabilir, hassas sindirim sistemimizi kötü yönde etkileyebilir, dikkat etmekte fayda var.

Sabah çok erken saatlerde de hissedilecek, dün geceden etkisi başlayan Ay ile Mars'ın uyumlu açısının etkileri ile güne gireceğiz. 04:38'de boşluğa girecek olan Ay 10:12'de Koç burcuna giriş yapıyor. Bu saate kadar yeni girişimlerde bulunmamak daha faydalı olacaktır. 

Enerjimizle, irademizle, kuvvetimizle  kendimize oldukça güven duyacağız günün geri kalan kısmında. Cesaret ve ataklık had safhada. Denenmemiş olanı denemek, keşfedilmemiş topraklar, tam bize göre. Zekamızı öne çıkararak problemlere alışılmışın dışında çözümler bulabilmek ayrıca mümkün. Rekabetçi kişiliğimizle düşünmeden hareket etmeye meyilliyiz, dürtü ve heveslerimizin ardından koşmak bize çok cazip gelebilir. Tamam, herşey buraya kadar çok güzel.. ama geceyarısından hemen önce Ay, Venüs'ün tam karşısına yerleşecek, dengeler bozulabilir. Bu, her istenilenin kolayca elde edilebileceği hissi verebilir; insanlarla kontakt kurmak isteğini güçlendirebilir. Bunu ortaya çıkarış şekli ise tatlı - sert olabilir. İşte bu noktada fazla cesaretten dolayı gerilim, agresyon, yaşanabilir. Aslında olumsuz gibi görünse de bazı uyumsuz ilişkilerde sorunları ortaya çıkarmamıza fırsat şansı tanıyacaktır. Bu da üzerimizden yük kalkmasına yarayabilir. Bu arada daha tehlikelisi yarın kesinleşiyor.. Venüs - Pluto karesi..


Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder