28 Ağustos 2013 Çarşamba

28 Ağustos 2013 - Astrolozi





Güne başlar başlamaz Ay, 01:57'de boşluğa giriyor ve 02:07'de İkizler burcuna geçiyor. İletişim ve bilginin öne çıkacağı bir güne uyanacağız; merakımız sonsuz olabilir. Çok hızlı düşünüp, hızlı hareket edebilir, bir fikirden diğerine, ya da bir düşünme biçiminden diğerine kolaylıkla atlayabiliriz. Birden fazla şeyle aynı anda uğraşmak istememiz de çok normal bugün; enterasan sohbetlerin ve dikkatimizi her ne çektiyse onun peşinden koşmak isteyebiliriz.

Sabah gözlerimizi Ay ve Neptün'ün arasındaki sert kare açının enerjileri altında açacağız. Zayıflık, güvensizlik, karışık duygular, tuhaf bir ruh hali hissetmek olası.. Bu saatlerde, belirli bir netlik veya istediğimiz netliği yakalamamız zor. Aşırı şüphecilik ve endişe de işin cabası olabilir; bırakın başkalarını, kendimiz hakkında bile yanlış düşünebiliriz. Bu saatlerde hassas kişilerde alerjik reaksiyonlar bile görülebilir.

Az bir aradan sonra da Ay, Güneş ile kare yapacak ve Neptün - Güneş ve Ay arasında kısa süreli bir T-kare açı kalıbı oluşacak. Sosyal ve özel ilişkilerde, özellikle otorite figürleri ile aramızda gergin, hassas saatler yaşanabilmesi mümkün. Bu T-kare ise, üzerimizde, sürekli duygularda değişim yaşama, işleri düzene koyamama, fazla şeyle uğraşıp dağılma, sinirsel gerginlik etkisi yapacaktır. Bu saatlerde, koşullara uymak yerine, kendi koşullarımızı ortaya koymalı ve kendimize önem vermeliyiz. Bu değişken gruptaki açı kalıbı, diğer gruplara göre aşılması en kolay kalıptır.

Akşama doğru Ay, bu kez de Merkür'e terslenecek. İlişkiler açısından kritik saatler.. Hisler ve duygular, mantığın esiri olacağından, konuşmalar sert olabilir.
 Ya da, bizlerle sorunu olan kişiler de kırıcı bir dille karşımıza çıkabilirler; fazla önemsemeye gerek yok diye düşünüyorum. Gökyüzünün ağır ağabeyi Pluto, Merkür'ü kanatlarının altına almış; olayların büyümesine, yıkıcı olmasına değil, onarıcı bir şekil alması için destek veriyor. Bizler de kendimizi dün de bahsettiğimiz gibi, gayet istikrarlı ve güçlü ifade edebiliyoruz.

Gece ise Ay ve Uranüs uyumlu açısı, sıkıntılı ve gergin bir günden sonra avucunda sürprizlerle belirecek. Hoş bir telaş, tez canlılık hissetmek, heyecan verici hoş tesadüfler, sürprizler ile karşılaşmak mümkün. Bulunduğumuz yerlerde ufak değişiklikler yapmak, yaratıcı fikirler üretmek ve olayların, durumların gidişini değiştirme isteği duyabiliriz.

Bugün Mars Aslan burcuna geçiyor, kendini rahat hissetmediği özelliklerini içselleştirdiği Yengeç'ten ayrılıyor. Burada daha rahat kendini ifade edecektir, çünkü Aslan da Mars'ın yöneticisi Koç gibi ateş grubundandır. 15 Ekim'e kadar da haritalarımızda Aslan burcunun olduğu evlerde geçişini sürdürecek. Kendimizi ifade etmek bizler için oldukça önemli olacak, duygularımızı diğerlerinden saklamamız da bu dönemde epey zor olacak. Aklımızdan geçen herşeyi anında söyleme eğiliminde olabiliriz. Açık ve dobra davranışlarımız yüzünden eleştiri alabiliriz. Aşk hayatlarımız, çocuklarla ilgili konularımız, eğlence hayatımız, sporcular ve sahne sanatçıları, özellikle yeteneklerimiz ve yaratıcılığımız bu sürede oldukça öne çıkacak konular.  Kendimizi herkesten üstün görebilir, inanılmayacak kadar çalışkan olabiliriz. Heyecana kapılmak, sinirlenmek, aksileşmek, kalbi yormak ve yukarıda bahsettiğimiz alanlarda masrafların artması gibi gölge yanları da var.. İnsanları ezme arzusuna kapılabiliriz. Ancak dürüst, yardımcı, cömert iyi niyetli ve merhametli davranışlar sergilemek oldukça kolay olacak. Bu zaman süresinde kalp sağlığımıza ayrı bir önem göstermemiz gerekebilir.


Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder